Какво става с "преструктурирането“ на дълга в Ботев? Изминаха 4 месеца без промяна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
16:07 / 16.08.2017
11466
Професионален футболен клуб Ботев АД все още е с непроменен уставен капитал, както и няма никакво развитие относно собствеността на акциите, въпреки че изминаха повече от 4 месеца от шумно обявеното от ръководството "преструктуриране", провери Plovdiv24.bg.

В момента капиталът си остава 100 000 лева, разпределен в 10 000 акции по 10 лева всяка. Всяка следваща промяна предстои да бъде вписана в Търговския регистър, но такава до момента не е факт.

Plovdiv24.bg припомня на своите читатели, че на 12 април се проведе Общо събрание на акционерите в ПФК Ботев АД, а официалната информация на клуба относно взетите на сбирката решения гласеше следното:

След извършено преструктуриране на вътрешнофирмените задължения на събранието бяха взети следните решения:

1. Стартиране на процедура за увеличаване на капитала на ПФК Ботев АД чрез непарична вноска от страна на мажоритарния собственик "Сдружение ПФК Ботев".
2. Промени в устава на дружеството


Факт е, че единствената промяна, която бе направена, е вписването на Васил Наумов като нов член на Съвета на директорите в клубното акционерно дружество.

Не е ясно и какъв точно процент от клубните акции ще бъде прехвърлен на бъдещия собственик Георги Самуилов - 100 %, 99% или 61%. Припомняме, че преди т.нар. "преструктуриране" Сдружение ПФК Ботев притежава 61 процента, а останалите 39% бяха във владение на ТЦ-ИМЕ.

Освен това, на 4 август президентът Ангел Палийски каза в прав текст: Тази седмица ще се направи последната стъпка около прехвърлянето на акциите". Оттогава минаха вече 12 дни...



Виж коментарите (12)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).