ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (9) | Вчера (8)
Футболен турнир помогна за лечението на Георги от Механото, трябват още доста средства
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:24 / 02.09.2016Коментари (0)3503
©
650 лева събраха само за няколко часа членовете на Лео клуб Пловдив от благотворителния футболен турнир в подкрепа на 16-годишния Георги Китипов от Професионалната гимназия по механотехника. Четири футболни отбора, съставени от ученици на различни пловдивски училища, премериха сили на игрище №5 на Гребната база.

Средствата от входните билети за надпреварата, организирана с подкрепата на Община Пловдив и картинг писта "Лаута", ще бъдат преведени по сметката на младежа, който в момента е на лечение в Турция.

Тежката диагноза - левкемия, е поставена на Георги, когато е едва 4-годишен. Лекарите успяват да овладеят заболяването, но през 2009 година следва рецидив, а след лечение момчето е в ремисия.

В края на май тази година отново му поставят тежка диагноза - рецидив в ляв бял дроб. Ученикът се нуждае от спешна химиотерапия в чужбина, но семейството му няма нужните средства, които са около 150 хиляди лева.

От юни месец насам приятели и съученици на Георги Китипов, който е родом от Карлово, подеха кампания за събиране на средства за лечението му. Организираха благотворителни концерти, потърсиха подкрепа на популярни личности. Това е повод за организирания турнир от Лео клуба, в който членуват активни ученици от различни пловдивски училища.

"Всички откликнаха на нашата идея и оформихме четири отбора с наши приятели от Английската, Руската, Търговската, училище "Дружба", гимназиите за сценични и екранни изкуства и за хранене и туризъм, Механото. Включиха се дори студенти първокурсници от Пловдивския и Медицинския университет", обяснява Станислава Стоянова от Лео клуба.

В първия етап на турнира един срещу друг застанаха "Армада" и "Мараша", които завършиха с резултат 3:1. Четири точни попадения във вратата на противниците от Националния алианс за работа с доброволци реализира отбор "Данон". Така в третия мач на терена си дадоха среща "Армада" и "Данон". След крайното 2:1 в полза на "Армада" ядосани нямаше, тъй като каузата е една -подкрепа на Георги.

Георги учи "Системно програмиране" в гимназията по механотехника. Мечтаел да стане футболист, но коварното заболяване му попречило да осъществи желанието си, което дало повод на членовете на Лео да организират именно футболна надпревара. Това е само началото на поредицата инициативи, които ще организират, за да подпомогнат лечението му.

Като реверанс към участниците талантливата Йоана Сиракова от Лео клуба вдигна градуса на настроението с изпълнението си на хит на Джъстин Бийбър.

Нека който иска да помогне на 16-годишния Георги Китипов, да се свърже с майка му на тел. 0892 42 51 12.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Става банално! Томаш за пореден път обясни загуба на своя отбор с липса на класа
Лош старт на Локо в плейофите, рефер си затвори очите за дузпа срещу Лясков
Две титли за боксьорите на "Лаута Арми" от държавното първенство
Страхотен успех за пловдивския спорт!
Гол в последната минута спаси дубъла на Ботев от загуба в Съединение
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: