Ръководството на Ботев: Вече е ясен пътят, който води до завършването на стадиона

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
14:50 / 24.08.2016
11237
Ръководството на Ботев отговори на феновете на отбора, които преди дни зададоха няколко конкретни въпроса.

Plovdiv24.bg публикува позицията на шефовете на клуба без редакторска намеса:

Уважаеми Ботевисти,

Още от зародиша на идеята ни за изваждане на "Ботев" от изключително драматичната ситуация, в която бе изпаднал в началото на лятото на 2015 г., далеч преди да започнем ефективно финансиране и оперативното си управление, основен приоритет за нас бе завършването на ст. "Христо Ботев". Далеч преди да бъдат придобити акциите на ПФК "Ботев" ние бяхме наясно, коя е голямата ни цел и наша главна задача. Основният мотив да оглавим голямото и взискателно "жълто-черно" семейство бе именно този - да го върнем в неговия дом.

От първия ни ден в Клуба бяха предприети необходимите стъпки по дългия и неравен път, който трябва да извървим, за да видим "Колежа" завършен. Ангажиран бе екип от специалисти, който в последните месеци извърши огромен обем предварителна работа, след която вече е ясен пътят, който води до завършването на стадиона. Както обещахме през месец май, правим всичко възможно това да се случи до края на годината и ще продължим, докато не видим новия "Христо Ботев" пълен и оцветен жълто и черно.

Тук е мястото да заявим, че считаме за деструктивен начин за комуникация воденето на публичен диалог чрез декларации, по каквато и да е тема. Показали сме, че можем да водим нормален диалог с всички - от висши институции, до редови футболни запалянковци. Няма да молим за доверие никого, това никога не е било наша самоцел. Доверие се печели с работа и резултати. Вярвайки в това, ще продължим да следваме начертания план и да се приближаваме до изпълнението на нашата цел. Без значение на какви атаки сме подложени и без значение дали те идват от свои или чужди.

Нас ни боли за ст. "Христо Ботев" не по-малко от всеки един Ботевист. Затова считаме за спекулативно твърдението, че е съсипан терен за 750 хил. лв. Тук става въпрос за подмяна единствено и само на тревното покритие. Всички останали елементи, които включва един терен - отоплителна, дренажна и поливна система - нямат нужда от рехабилитация.

Рискът, че тревното покритие ще има нужда от подмяна след завършване на строителните работи е оценен и съществува още от самото начало на реконструкцията. Единственият начин да бъде тревната настилка в перфектно състояние, след окончателното приключване на работата по строежа, е теренът да бъде презасят или зачимен. Поддържането му на този етап би бил компромис с неговото качество и в крайна сметка икономически нерентабилно, тъй като необходимите за това средства биха били повече, отколкото цялостното подновяване на тревната настилка, а разликата в качеството - несравнима. За нас е важно след завършването си стадионът да изглежда така, както в мечтите на всеки един Ботевист.

Вярваме в добрия и градивен диалог!

Вярваме, че съединението прави силата!

Вярваме, че ще достигнем до крайната цел заедно, вървейки ръка за ръка!

Ръководството на ПФК "Ботев" АД



Виж коментарите (15)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).