ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (23) | Вчера (9)
Пловдивски полицаи в спор за шампионска титла по волейбол
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:09 / 07.06.2016Коментари (0)926
©
Републиканско първенство по плуване за служители на МВР ще се проведе в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" от 7 до 9 юни. В него участват 34 състезатели в две възрастови групи - до и над 40 години.

Те ще премерят сили в дисциплините 50 и 100 м кроул, 50 и 100 м бруст, 50 м гръб и 50 м делфин и в две щафети. Стартовете са на 8 юни от 9,30 ч., а следобедната сесия е от 16,30 ч.

За откриването на състезанието в "Камчия" пристига Петър Стойчев - многократен световен шампион в плувния маратон и бивш министър на спорта. Той ще бъде гост на турнира.

В първенстното участват служители от Полиция, Миграция и Пожарна от 14 дирекции на МВР в страната.

Турнирът по плуване за служители на вътрешното ведомство се провежда за втори път, след 15-годишно прекъсване. Организатор на събитието е Спортна асоциация на МВР.

По същото време в Спортен комплекс "Камчия" започва и Републиканското първенство за служители на МВР по волейбол, в което ще участват повече от 90 полицаи от цялата страна.

За купите и медалите ще се борят отбори от Смолян, София, Пловдив, Пазарджик, Монтана, Кърджали и Русе. Варна ще се представи с два отбора - с волейболисти от Полиция и от Пожарна. Мачовете ще се играят в три групи от по три отбора, като първенците на всяка група и най-добрият втори ще играят на полуфиналите.

Специални гости на турнира ще са Иван Младенов - генерален секретар на Спортната асоциация на МВР и Симеон Делисивков - председател на Централния полицейски волейболен клуб. Поканен е и директорът на ОДП - Варна.

Волейболът е един от най-популярните спортове сред служителите на МВР, след футбола и тениса на маса. Страната ни е настоящият Европейски полицейски шампион по волейбол. На първенство в "Камчия" ще се извърши и селекция на отбора, който ще представи България на Европейското първенство, на което страната ни ще е домакин през 2017 г.

Плувните надпревари и волейболните мачове ще се проведат в модерния, многофункционален Спортен комплекс "Камчия", построен и оборудван по олимпийски стандарти. Той отговаря на изискванията на международните федерации по различните видове спорт.

Комплексът включва басейн с олимпийски размери, лекоатлетическа писта и мултифункционално поле с възможност да се преобразува в ледена пързалка, фитнес зали, зала за тенис на маса, медицински помещения, кафе-бар, открито футболно поле и две универсални игрища за баскетбол и волейбол.

Многофункционалността на спортния комплекс позволява едновременно да се използва както за ежедневни занятия със спорт, така и за провеждане на международни тренировъчни сборове и състезания.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Фенове показаха кой е човекът, изградил борбения гладиаторски дух на Спартак
Керкез и Попето за мача с ЦСКА-София: Битка, като никоя друга!
Страхотен успех! Димитър Кузманов победи петкратен шампион от Големия шлем
Ботев оправи документите на нападател, карал проби през есента
Ръководството на Левски проплака след дербито, иска наказания за ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: