ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (18)
Ето я новата "А" група - с 14 отбора и с идиотски формат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:46 / 07.06.2016Коментари (17)17067
© Булфото
"А" група ще бъде закрита от изпълкома на БФС, за да може да се направи тоталната реорганизация на първенството. Днес се събират клубовете, за да решат окончателно формата на шампионата.

В елита е преобразуваният "Литекс", който вече се нарича ЦСКА-София. Останалите, които влизат допълнително, са "Дунав", "Локомотив" (Горна Оряховица), "Верея" (Стара Загора) и "Нефтохимик" (Бургас).

Така отборите са 14. След изиграването на 26 кръга първенството се разделя на първа шестица и втора осмица.

Първата шестица в още 10 мача определя шампиона и участниците в евротурнирите.

Втората осмица се разделя на две групи, като в едната влизат 7-ият, 9-ият, 11-ият и 13-ият в класирането, а останалите ще са в другата. След това те играят по 8 мача и започват плейофи.

Първите два от всяка група определят след 1/2-финали и финал отбора, който играе в един мач за място в Лига Европа с последния от тези, които имат право на участие в турнира.

Третият и четвъртият от групите пък ще определят изпадащите и тези, които ще отидат на бараж. Клубовете обаче трябва да решат дали два тима да изпадат директно и колко да отидат на допълнителен мач.

Много вероятно е да има един изпадащ и още един, който да се бори с втория от "Б" група, пише "24 часа".

Още по темата: общо новини по темата: 61
07.06.2017
01.06.2017
29.05.2017
27.04.2017
15.04.2017
09.04.2017
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ей тези на снимката - празни погледи,празни глави и поредна глупост.Този формат е най-голямата простотия във футбола ни,сътворявана в последно време.Шестици,осмици,седми срещу девети,осми срещу десети.... Мислиха,мислиха и изсраха поредната какафония,наречена - правила за новото първенство.Няма такъв цирк,няма такива палячовци.
-3
 
 
Кое му е идиотското само не разбрах? 100 пути по интригуващо ше буде.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 07.06.2016 г.
+3
 
 
От сега е ясно, че новите 4 отбора - Дунав, Локо ГО, Верея и Нефтата ще станат последните четири. Те нямат финансов ресурс, нито кой знае какви футболисти или опит. Е, ще вгорчат в някои мачове живота на някои отбори, но като цяло - това са им възможностите. Значи А група пак ще е с 10 отбора. И децата разбраха вече, че цялата тая врътка се направи, за да вкарат чорбата в А група и да се намали напрежението в държавата.
+3
 
 
Ха! Та те първите четири отбора в последните години падат от полуаматьори в Европа, та какво остава за евроучастие на някой от долната част на класирането! Какъвто и формат да направят, не се ли заработи професионално в школите навсякъде в страната, и не излизат ли добри футболисти от школите, интереса към първенството ще е същият.
+4
 
 
Най добре ще бъде първите 4 отбора да са софийските, те да играят за ШЛ и ЛЕ а останалите 10 кой ще изпадне. Пълен цирк, също като държавата ни. Ееее колко врътки направиха само и само ЦСКА да не си плака борчовете но да играе в А група. Ако е ново ЦСКА то трябва да е 2016 а не 1948.и до няма нищо общо с титлите на старото ЦСКА. Или да се казва Чавдар- Литекс .Някога имаше Левски- Спартак, ЖСК- Славия, ЦСКА- Септемврийско знаме. Закривай то и без това нямаме футбол. До кога имахме национален отбор? до като в него играеха футболисти израснали и възпитани при социализма. Момчетата играеха за честа на родината България.Последното ни класиране за световен шампионат беше през 1998 г. когато треньор беше Христо Бонев.
+5
 
 
Имаме напредък в Япония.Паднахме от Дания с 4:0.Не е като 7:2.Урааа.....
+3
 
 
Пародия АРФГ, пародия БГ футбол.Справка-турнира в Япония.....
-3
 
 
Какво му е идиотското ? Напротив първенството ще е доста по - интересно , като има шанс и отбор от втората осмица да играе в ЛЕ . В Белгия формата е подобен и едно от най-интересните първенства с неизвестност за изпадащи и участващи в ЛЕ . 10 били малко , сега този формат бил идиотски , ами угодия няма , след като има такива дървени философи .
+6
 
 
Абсолютен идиотизъм! Не е ли крайно време да разкарат тази консултантска фирма, на която и плащат за фантасмагориите, а и Перуци да си даде оставката?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: