ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (16)
Две маричанки играха при победа на България в ледена зала
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:06 / 04.06.2016Коментари (0)1128
© БФВолейбол
Пловдивчанката Мира Тодорова (№11) започна в титулярния състав на България
Женският национален отбор на България по волейбол стартираха победно в турнира Гран при в аржентинския град Тукуман с успех над Доминиканска република - 3:2 (23:25, 25:20, 25:18, 17:25, 15:9). Освен с победата българките ще запомнят мача и с нечовешките условия за спортно състезание на закрито - студът в зала "Флореста" бе жесток, вероятно около 10 градуса.

В Аржентина сега е началото на зимата, а в деня на мача заваля дъжд и температурите паднаха значително. В допълнение входовете на залата са близо до игрището и са открити към външната среда, има счупени прозорци и така студът отвън владееше "Флореста".

На загрявката един от мъжете в щаба на доминиканките излезе с шапка, по време на мача първата съдийка от Бразилия потриваше ръце да ги стопли, а както признаха и наши състезателки дори на тези на игрището им измръзвали ръцете. Накрая обаче победата ги стопли.

Треньорът Иван Сеферинов започна със стартова шесторка Емилия Николова (26 т.), Петя Баракова (1), Ева Янева (15), Гергана Димитрова (16), Нася Димитрова (10) и пловдивчанката Мира Тодорова - Пастата (0), либеро е Мария Филипова. Гергана и Петя пропуснаха сутрешната тренировка, защото и двете вдигнаха висока температура, но играха на ниво.

В първия гейм нашите поведоха с 8:6, когато реферката изнерви обстановката с грешно решение в ущърб на доминиканките. След разправията битката без преимущество продължи до 18:19, когато момичетата от Карибите направиха серия от 3 точки - 18:22. Българките не се предоха и се добраха до 21:22, но съперникът не позволи обрат.

Във втората част Виктория Григорова от шампионския тим на Марица замени успешно Мира Тодорова, промени се и ситуацията на терена. С остър начален удар и силни изяви на Николова нашите поведоха с 8:7 на първото техническо прекъсване, а после държаха противника на дистанция, макар и малка, до 19:17. След нови две успешни нападения на диагонала ни и две грешки на доминиканките резултатът стана 23:17. Този път волейболистките с тъмен цвят на кожата нямаха сили за обрат - 25:20.

В третата част Сеферинов не направи промени в състава, а над съперника се изви буря - 10:1 и явен знак накъде отива геймът. Тимът на Доминиканска република успя само да намали разликата за 25:18.

Четвъртата част започна лошо за нашите, като допуснаха противника още от началото да вземе преднина, която така и не можаха да наваксат. Доминиканките намалиха грешките, а посрещането на нашите се влоши и печелившият сервис от предишните два гейма изчезна. В края Мирослава Паскова влезе на мястото на Янева.

Така се стигна до тайбрек, в който отново тоталната доминация бе за българките. Още в началото Григорова направи две единични блокади, които вдигнаха адреналина на националките. Николова продължи с безпощадните атаки, сервисът отново затрудни съперника, а Гергана Димитрова също се изяви с мощ в атака. Така нашите не оставиха никакви шансове на доминиканките.

Този мач бе едва трети между двата отбора. Първият е през 1978 г., когато на световното първенство нашите бият с 3:0, а вторият е от 2013 г. Тогава в елитната група на Гран при българките загубиха на турнира в Пуерто рико с 2:3, като от състава преди 3 години в момента има само три състезателки - Емилия Николова, Мария Филипова и разпределителката Лора Китипова, която сега остана резерва.

В другия мач от първия ден Аржентина надигра Кения с 3:0, а следващият мач на националките е срещу африканките в събота от 18 ч местно време (00 ч в събота наше).







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Хегемон и при подрастващите! Няма кой да бие в България отбора на Марица!
Титлата е много близо! Марица играе днес втори финал срещу ЦСКА
Единствената чужденка в Марица напусна клуба
Млад турчин с много голям опит е новият треньор на Марица
Атанас Узунов към маричанки: Аз и моите колеги имаме една голяма мечта, свързана с вас
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: