Още един от финансовите благодетели на Спартак напусна клуба

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:23 / 20.10.2008
3572
Членът на Управителния съвет на Спартак /Пловдив/ Крум Мандуров се отказва да финансира клуба след края на есенния полусезон. Това съобщи той пред БТА.

"Решението ми е окончателно. Причината за това е, че от общината продължават да не решават проблема с отдаването на концесия на клубния стадион "Тодор Диев", уточни Крум Мандуров.

Той поясни, че ръководството на Спартак /Пловдив/ от няколко години настоява да получи 3.5 декара земя, които са в рамките на стадиона, върху които в момента са разположени магазини.

"Явно от общината искат само да прибират наеми от магазините, но не и да помагат на футбола и спорта. Без тази земя няма къде да вдигнем трибуни за зрителите. Искането за нея ни е напълно законно, защото това пространство е в рамките на стадиона. Вече четири мандата управниците ни лъжат и затова хвърлям кърпата. Явно аз съм причината и затова се оттеглям", каза с горчивина Крум Мандуров.

В момента Спартак /Пловдив/ е на първо място в Източната "Б" група. Дори и да влезе в "А" група обаче отборът няма да може да играе на своя стадион "Тодор Диев", който е в лошо състояние.

Затова клубните шефове искат да вземат спортния обект на концесия и да го модернизират, но не срещат разбиране сред местната управа. Преди три месеца се оттегли членът на Управителния съвет на Спартак /Пловдив/ Андрей Павлов.

След евентуалното напускане на Крум Мандуров единствено бизнесменът и член на Управителния съвет Георги Колев ще остане да издържа клуба. Защитникът на Спартак /Пловдив/ Пейо Батинов претърпя операция от апендикс и ще бъде извън игра до края на есенния полусезон.

Източник: sport1.bg



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).