ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (21) | Вчера (28)
Пловдив излъчва държавните шампиони по шахмат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:01 / 04.04.2016Коментари (0)1171
©
В залите "Париж" и "Москва" на Новотел Пловдив за поредна година през априлската ваканция се провеждат Държавните индивидуални първенства за момчета и момичета, юноши и девойки до 12, 14, 16 и 18 години за 2016 г.

Шампионатите започнаха с надпреварата в класическия (стандартния) шахмат. Общо 179 състезатели стартираха в надпреварата за титлите и медалите в 8 категории - момчета и момичета до 12 и 14 години, юноши и девойки младша възраст до 16 години и юноши и девойки до 18 години.

Сред участниците са българските шампиони и медалисти от големи шахматни форуми през последните години, които донесоха на любителите на шахматната игра много радост и шахматна гордост.

Състезателите играят по 90 минути за цялата партия с добавени по 30 секунди за всеки изигран ход.

Най-многобройна е групата на състезателите до 12 години - 70 момчета ще показват шахматните си умения в 9 кръга по Швейцарска система. Водач в стартовия лист е Цветан Стоянов ("Бургас 64" Бургас).

При момчетата до 14 години участниците са 25, които играят в 9 кръга по Швейцарска система. Водач в стартовия лист е Матей Петков ("Локомотив" София).

При юношите младша възраст до 16 години участниците са 18, които също играят в 9 кръга по Швейцарска система. Значително с по-голям индивидуален шахматен рейтинг от останалите си конкуренти начело на стартовата таблица е Мартин Петров от "Столичен център по шахмат" София.

При юношите до 18 години 11 шахматисти се играят в 7 кръга по Швейцарска система. Начело на стартовия лист е Владимир Сергеев Петров ("Столичен център по шахмат" София).

26 са момичетата в състезанието до 12 години. Те се състезават в 9 кръга по Швейцарска система. Първа в стартовия лист е Белослава Кръстева от "Спартак Плевен ХХІ" Плевен.

При момичетата до 14 години състезателките са 14. Те играят в 7 кръга по Швейцарска система. В тази група фаворит е Габриела Антова "Шах ХХІ" София.

При девойките младша възраст до 16 години състезателките са 10 и те играят в 9 кръга по Бергер системата (всяка срещу всяка). Виктория Радева е със значително по-голям шахматен рейтинг от останалите си съперници.

При девойките до 18 години участват 8 шахматистки, които играят в 7 кръга по между си. Водачка в стартовия лист е световната шампионка до 12 години през 2015 година Нургюл Салимова.

През първите два кръга изненади при изявените ни шахматни таланти нямаше.

Държавните индивидуални първенства по Ускорен шахмат в Пловдив ще се проведат на 8 и 9 април 2016 година, а по Блиц - на 10 април 2016 година.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ФК Асеновец: Наши отбори вкараха общо 40 гола през изминалата седмица
Именик свири на Гергьовден на "Колежа"
Кузманов поведе с 4:1 срещу неудобен за него бразилец, но отново допусна обрат
Юноша на Спартак се върна в училище и разказа за съчетаването на футбола с майстор на мебели
Ботев вече не е на седмо място
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: