Общината подхваща стадион "Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (32)
13:21 / 18.02.2016
25228
Община Пловдив подхваща руината стадион "Пловдив", който пустее и се руши повече от 20 години. Това разкри градоначалникът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg

"Това, което ще направи Общината е да наеме консултанти, които да подготвят едно техническо задание за стадион "Пловдив". Единият от тях ще е свързан с УЕФА, а другият с Олимпийския комитет", каза кметът.

"Търсим вариант, който да е максимално евтин за изграждането на каквото и да е. Обмисля се да бъдат премахнати трибуните от източната посока, зала "Чайка"и двете трибуни отстрани, а всичко останало ще се опитаме да го запазим.

В момента се провеждат обследвания на залите, за да могат от лятото да се дадат за ползване от спортните клубове. Т.е. тази част от конструкцията на стадиона със сигурност ще се запази.

Важно е тази година да се направят предпроектните проучвания с консултантите, догодина да се изготви проект и евентуално чак лятото на 2017 г. да се говори за пари и строителство. Естествено за осъществяването на този проект Община Пловдив ще търси финансиране от държавата", заяви още Иван Тотев.

"Относно стадион "Христо Ботев" обсъждаме, говорим с ръководството, за голямо съжаление мога да кажа, че всичко опира до пари там", каза още градоначалникът. Той сподели, че поне на този етап Община Пловдив не може да намери средства за довършването на съоръжението.



Виж коментарите (32)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).