ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (8)
Лекари забраниха на момче от Пловдив да спортува, а той стана 3 пъти световен шампион
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:28 / 01.02.2016Коментари (1)7207
©
Трябва да спреш тренировките, ако продължиш да спортуваш ще е опасно за здравето ти. Тази забрана чува от няколко лекари 15-годишният Антонио Папазов през януари 2012 г., само 5 месеца преди световното първенство по аеробика в София. 

Момчето почти не може да ходи от болки в гръбнака и особено в областта на кръста. При какви ли не специалисти го води неговата треньорка Димитрина Къндева, всички са единодушни, че трябва да приключи с активния спорт. 

Докато случайността не среща състезателя от клуб "Аеробика - АМД" (Пд) с д-р Людмил Димитров, специалист по лазерна и озонотерапия, мануална терапия, иглотерапия, ирисова диагностика и хомеопатия. 

Проблемът на юношата е от бързото израстване на скелета, съчетано с прекомерното физическо натоварване, отсича специалистът с 25-годишен стаж в използването на най-новите алтернативни методи за лечение в медицината. И прилага лазерна и озонотерапия с допълващи инжекции с колаген, изписани специално за Антонио от Италия. 

Така момчето не спира тренировките, а и след 2 месеца лечение е напълно здрав. И на 31 май 2012 г. в София Антонио Папазов заедно с партньорката си Ана-Мария Стоилова триумфира с първа световна титла при смесените двойки във възрастовата група 15-17 години. Българският тандем събира максимума от 20 точки за своето изпълнение и печели златните медали.

На следващата година Ана-Мария получава подобен здравен проблем. И отново д-р Людмил Димитров помага безвъзмездно.

В своята практика лекарят съчетава лазерна, озоно и иглотерапия, мануална терапия и хомеопатия за лечението на ставни проблеми и всички заболявания на опорно-двигателния апарат. Голям процент от пациентите на д-р Димитров са с дискови хернии, коксартрози, гонартрози, артрити и други.

"Ако не беше д-р Димитров, Антонио щеше да спре да се състезава и нямаше да прослави България със спечелените 3 световни титли. Лекарят от "Лазерен медицински център" - Пловдив беше последната ни надежда. На него сега се доверяват всички състезатели от нашия клуб, всеки знае, че при професионалните спортисти често пъти се получават травми", обяснява треньорката Къндева, която се грижи за спортистите като родна майка. 

И подчертава: "Д-р Димитров е като последна инстанция за всички нас - обикновено неговата диагноза и лечение са правилните".

А Антонио и Ана-Мария продължават да побеждават. През 2013 г. печелят три златни медала на международния турнир за юноши и девойки във Франция. Световната шампионка Стоилова триумфира и при девойките, а Папазов взима златото и при юношите.

През 2014-та година асовете ни в спортната аеробика се окичват с втора световна титла. Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов печелят златните медали на световното първенство по спортна аеробика в мексиканския град Канкун. Антонио става световен шампион и в индивидуалното класиране. Същата година българският юноша взима и "Уимбълдън"-а в аеробиката - Световната купа по спортна аеробика "Сузуки Къп 2014" в японската столица Токио. Състезанието е най-силното от веригата "World Cup" и го определят като "Уимбълдън" в аеробиката.

В момента българската двойка се състезава във възрастова група "Мъже и жени" и се подготвя за световното първенство през юни в Южна Корея.

Антонио отново има здравословен проблем - силно възпаление на коляното, което му пречи на тренировките. За бързото си възстановяване той отново се е доверил на д-р Димитров.

"Това е човек, който винаги е готов да помогне. Вярвам на д-р Димитров и съм сигурен, че и този път ще ме излекува", убеден е световният шампион.

Признателност към лекаря за неговата грижа за здравето на спортистите изразява неведнъж змс Йорданка Благоева д.п.н., председател на Съюз по аеробика и зам.-председател на БОК. Тя няколко пъти връчва на д-р Димитров плакети на благодарност.

Лекарят е помагал и на други изтъкнати спортисти. И в момента голяма част от футболистите на ФК "Локомотив Пловдив" ползват качествените му медицински услуги.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 01.02.2016 г.
+4
 
 
Това показва,колко некадърни са нашите "лекарчета".
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Душан Керкез: Нямаше как да използваме всички играчи, искаме да се борим на два фронта
Ощетиха ли съдиите Ботев в мача с ЦСКА 1948?
Ботев пак не успя да бие ЦСКА 1948, отмениха късен гол на "канарчетата"
Без капка риск: Ботев без Попето и Конте срещу ЦСКА 1948
Тенисистка на Локомотив 1924 (Пловдив) спечели турнир в Асеновград
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: