Литекс би Ботев в голова фиеста

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (30)
18:23 / 28.11.2015
10680
Литекс победи с 4:2 Ботев на стадион "Градски" в мач от 17-ия кръг на "А" група. Двата отбора сътвориха истински голов трилър, в който тимът на Лауренциу Регекампф стигна до крайната победа.

Ловчанлии започнаха по-добре двубоя и успяха да създадат няколко опасни положение пред вратата на Виктор Голас, но късмета бе на страната на "канарчетата".

"Жълто-черните" изчакаха своя момент и той дойде в 27-ата минута. Тогава Грегъри Нелсън се възползва от грешка на Елтон дос Рейс и даде аванс на своя тим.

Литекс обаче реагира бързо и до почивката успя да направи пълен обрат. Първо Асприля се разписа с глава в 34-ата минута, а след това Хенри Рохас донесе пълен обрат за "оранжевите" с попадение от 18 метра.

Втората част не започна добре за Ботев, които след само осем минути игра инкасираха трети гол. Петрос Бумал се разписа се с красив удар от дистанция.

Въпреки това пловдивчани не се предадоха и в 64-ата минута вкараха втори гол. Точен за "канарчетата" отново беше Грегъри Нелсън. Холандският стрелец се подигра с отбраната на "оранжевите" и с удар от средна дистанция намали резултата.

Последваха силни минути за Литекс, които се опитаха да сложат точка на спора, но блестящия в тази среща Виктор Голас не им позволи след няколко добри спасявания.

Ботев отговори с удар на Мариян Огнянов с глава, който Винисиус без проблем улови.

Така се стигна в продължението на мача, когато Асприля с виртуозно изпълнение донесе трите точки на Литекс.



Виж коментарите (30)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).