Над 850 души пристигат за Световното по таекуондо в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:48 / 24.08.2015
3794
Над 850 души от 83 държави ще пристигнат за 19-ото Световно първенство по таекуондо за мъже и жени от 26 до 30 август в Пловдив. Това заяви районният кмет на "Тракия" Костадин Димитров, който е и вицепрезидентът на Българската федерация по таекуондо, предаде репортер на Plovdiv24.bg

България ще бъде представена от 20 състезатели (7 жени, 13 мъже). Официалното откриване на първенството ще бъде на 27 август (четвъртък) от 19.30 часа в многофункционална спортна зала в града. В новото съоръжение ще се проведат и всички срещи с изключение на финалите отборно-спаринг, които ще бъдат на Античния театър в Стария град.

"Искам да изразя своите благодарности за отличната подготовка на състезанието, която е свършена от Общината и организаторите. Пловдив е много богат град със своя Колодрум, който наистина струва много пари, но сега ще може да се използва от наред поколения", каза на официалната пресконференция проф. д-р Чанг Унг, президентът на Международната федерация по таекуондо ITF.

"Полагаме много огромни усилия от 2000 година с г-н Марио Богданов българския тим да носи славата и се надяваме този път да изпитаме това страхотно чувства да чуем химна на България", сподели от своя страна Костадин Димитров. Той допълни още, че от пловдивските участници ще се разчита много на Мирела Чилингирова, Петър Михайлович, Велко Соколов, Неделин Петров и Димитър Китипов.

Градоначалникът Иван Тотев прикани всички граждани на Пловдив, които не могат да присъстват на официалното откриване на Колудрума (30 август), да го направят от дните 27-30 август, когато тече първенството. Входът е свободен за всички граждани и те ще могат да разгледат залата.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 11
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).