Гласуват Антон Ризов да стане почетен гражданин на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:34 / 17.06.2015
2107
12 общински съветници от различни политически формация в пловдивския ОбС са се обединили зад обща кауза - да връчат званието "Почетен гражданин на Пловдив" на състезателя по спортна стрелба от АСК "Тракия" Антон Ризов. 27-годишният младеж е носител на Почетна значка на гр. Пловдив.

Антон Ризов има 15-годишен спортен опит, заслужил майстор на спорта, в момента е студент в НСА "Васил Левски" с профил "треньор" - пише в предложението на пловдивските общински съветници за присъждане на званието "почетен гражданин на Пловдив".

Спортистът е 15-кратен държавен шампион, носител на десетки медали от държави, републикански и международни турнири. 7 пъти е носител на Купа "България", подобрил е 24 пъти националните рекорди по стрелба за мъже с пушка.

С постиженията си през 2015 г. - европейски шампион на първенството в Арнем, Холандия, бронзов медалист от състезанието за Световната купа във Форт Бенинг, САЩ, и квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г., Антон Ризов се превърна в най-добрия стрелец на пушка при мъжете за всички времена на България.

Така роденият в Сандански (29.12.1987 г.) състезател разнася славата на Пловдив по целия свят - аргументират се вносителите на предложението за присъждане на високото отличие. Подписали са го Камен Шишманов, Атанас Узунов, Пенчо Малинов, Гошо Къчков, Николай Радев, Слави Георгиев, Спас Гърневски, Ясен Михайлов, Даниела Кинова, Димитър Цветков, Руси Панчев и Здравко Ангелов.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 6
Днес: 25


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).