ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев завърши на второ място на турнира за набор 2002 в Чирпан
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:20 / 03.04.2015Коментари (0)3289
Ботев завърши на второ място в деветото издание на юношеския турнир "Чирпанска кама". Тази година надпреварата бе за набор 2002 и в нея участие взеха общо 8 отбора.

Тимовете бяха разпределени в 2 групи по 4 отбора. "Канарчетата" спечелиха безапелационно своята група след две победи. В първия мач "канарчетата" разгромиха с 8:0 Родопа, а във втората си среща момчетата на Марчо Дафчев разбиха с 4:0 ЦСКА. В другата група Левски спечели двете си срещи, въпреки че срещна сериозни трудности срещу Борислав (Първомай) и записа победа с 2:1. В група "Б" на второ място остана отборът на Локомотив (Пловдив).

В големия финал, който се игра днес, "сините" се приспособиха по-добре към лошите метеорологични условия и тежкия терен и заслужено се поздравиха с успеха. "Канарчетата" имаха превъзходство в първите минути на срещата, но в края на първата част и особено след почивката столичани държаха срещата в свои ръце. В 7-ата минута Томислав Георгиев отне топката след грешка в отбраната на "сините" и стреля от границата на наказателното поле, но прати топката в аут. В 13-ата минута "жълто-черните" организираха добра многоходова атака, при която Сашо Лебанов се озова на отлична позиция, но вместо да шутира се засуети и топката му бе отнета.

В 24-ата минута "канарчетата" стигнаха до ново положение, след като се получи сериозно меле в наказателното поле на столичани, но никой в "жълто-черно" не съумя да стреля към вратата. 2 минути преди края на първата част "сините" поведоха в резултата. Столичани изпълниха ъглов удар, при който защитата на Ботев бе хваната неподготвена и играч в "синьо" от близка дистанция се разписа с глава.

Второто полувреме стартира по кошмарен начин за ботевистите. Още в 40-ата секунда топката бе подадена по лявото крило на атаката на Левски, играч на столичани се отскубна от отбраната и с прехвърлящ удар удвои аванса на софиянци. Тези две бързи попадения прекършиха "жълто-черните" и "сините" контролираха случващото се на терена. След почивката головите положения липсваха изцяло, а играта бе изключително накъсана.

Освен купата за второто място и фланелки от организаторите, "канарчетата" спечелиха и две индивидуални награди. Голмайстор на турнира стана Сашо Лебанов, а Дани Иванов получи приза за отбелязан най-красив гол.

По този начин "сините" взеха реванш от Ботев при набор 2002. Двата тима изиграха контролна среща само преди месец на базата в "Коматево", когато "канарчетата" победиха с 1:0.

Още по темата: общо новини по темата: 1
24.03.2015






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Душан Керкез: Нямаше как да използваме всички играчи, искаме да се борим на два фронта
Ощетиха ли съдиите Ботев в мача с ЦСКА 1948?
Ботев пак не успя да бие ЦСКА 1948, отмениха късен гол на "канарчетата"
Без капка риск: Ботев без Попето и Конте срещу ЦСКА 1948
Ботев ще се връща към шампионатните победи срещу неудобен съперник
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: