ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Суперкласикото на Пловдив ще отговори на много въпроси
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:48 / 10.03.2015Коментари (5)4469
© Plovdiv24.bg
Днес в 17:30 часа Локомотив и Ботев ще направят втори опит да изиграят дерби номер 98 за първенство помежду си. Както е известно, заради обилния снеговалеж и лошото време битката за Пловдив бе отложена от неделя.

Вчера цял ден "черно-белите" правеха и невъзможното да приведат терена на "Лаута" в що-годе нормален вид. Сутринта под Тепетата се изля силен дъжд, който допълнително наводни игрището и затрудни почистването му. Първоначално "смърфовете" се опитаха с помпи да отводнят терена, но това не даде желания резултат. Лично административният директор Атанас Узунов се ангажира със закупуването на големи дунапрени, които да попият водата от големите локви.

Привеждането на игрището в нормален вид се очаква да продължи буквално до началния съдийски сигнал. Делегатът Христо Ботев, отново ще се произнесе час и половина преди мача, но очакванията са, че този път, макар и след втори дубъл, битката за Пловдив ще се състои.

"Постарахме се, изчистихме терена, надяваме се, че утре (б.а. - днес) ще се проведе някакъв мач. Дано няма лоши последствия. Едва ли ще станем свидетели на кой знае какъв спектакъл, но това е дербито на Пловдив, така че всичко може да се очаква. И сега условията не са най-добрите, но правим каквото е по силите ни", каза Узунов.

Своята проверка на терена вчера следобед направиха и от спортно-техническия щаб на Ботев Пловдив. Остава да видим кой ще изплува от калта на "Лаута". За "жълто-черните" важността на дуела е от много по-голямо значение, тъй като Левски загуби от Лудогорец и шансовете на тима за топ 6 остават. Те обаче минават през задължителна победа над Локомотив днес. "Смърфовете" пък са твърдо във втората шестица.

Ако се уповават на историята, "канарчетата" не би трябвало да са кой знае колко притеснени.

Хронологията на пловдивското дерби познава такъв случай с пренасочването му. На 7 март 1984 година сблъсъкът е отложен пак заради обилен снеговалеж и лошо време. Тогава обаче той се играе 24 часа по-късно - на 8 март. "Жълто-черните" успяват да спечелят с 2:1. Интересното е, че тогава отново домакин е Локо, а мачът е на стадион "Пловдив". Ботев повежда в 30-ата минута чрез Петър Зехтински. В началото на второто полувреме Аян Садъков изравнява, но в 72-ата минута Костадин Костадинов донася успеха на "канарчетата".

Днешният сблъсък ще мине под патронажа именно на Садъков, който е болен от амиотрофична латерална склероза. В 8-ата минута на първото полувреме и в 8-ата минута от второто всеки изпратен DMS Loko на номер 17 777 ще е в подкрепа на битката на Садъков.

Състави:

Локо (Пд): Господинов, В. Филипов, Сечков, Молдованов, Дяков, Бурабиа, Сандански, Делев, Ласиман, Якомов, Камбуров.

Ботев (Пд): Стаховяк, Ф. Филипов, Пл. Николов, Златков, Й. Христов, Огнянов, Иршак, Б. Васев, Цветков, Балтанов, Чунчуков.

Още по темата: общо новини по темата: 89
14.03.2015
11.03.2015
11.03.2015
11.03.2015
11.03.2015
10.03.2015
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Яко смъркащите химия в бфс,са тотално деградили и умопомрачени,алчни типове!!Дерби,футболни качества и празник за града няма да има,предвид състоянието на терена!!!Само Локо!!!
+9
 
 
Що за идиотщина е това ограничение само в 8-мата минута... тоест който иска да помогне след това, няма да има възможност ли ? Ако трябва да отдадем почит към номер 8 с който играеше Садъков, нека пуснем по 8 SMS-a и това да е възможно през целия мач. Да не би Садъков да се раздаваше на игрището само в 8-мата минута ? Ботевист съм, но страшно уважавам Садъков и бих пуснал повече SMS-и и какво.. ще съм ограничен от някаква си минута... помислете върху това господа - има време...Успех, Аяне ! Стискаме палци !
+7
 
 
Дано стане хубав мач ( макар терена да е в плачевно състояние ) без фенски изцепки, без съдията да е главно действащо лице. Това дали ще играем в първата шестица не е кой знае какъв проблем. Дори и да загубим, важното е да го направим с достойнство и без контузени играчи. Дано и полицията не абдикира преди и след мача и дано града не стане бойно поле..
+8
 
 
В такова време и с такъв терен "супер класикото"няма да отговори на никви въпроси..бъдете спокойни от БФС-продажници!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Маричанки вдигат пред Общината двете спечелени купи този сезон
Отдавна не беше се случвало! Без глоби за Локо и Ботев след мачовете от 30-ия кръг
Безплатни тренировки и много награди на празник в район "Тракия"
Кметът на "Тракия" откри международен турнир по джудо с над 730 участници
Крумовград с нов отговор: Някой щеше още да храни отбора с кренвирши и лютеница, ако не бяхме инвестирали в Арда
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: