ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев разби Спартак в контрола при набор 99
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:57 / 02.02.2015Коментари (0)2343
Ботев разби с 6:0 Спартак (Пловдив) в контролна среща при набор 99. Двубоят се игра на изкуствения терен на базата на "жълто-черните" в "Коматево". Двата тима се срещнаха на два пъти през есента, но и в двете срещи "жълто-черните" изпитаха сериозни трудности.

Първият сблъсък бе през лятото, когато отборите се срещнаха във втория кръг за Купата на БФС, а след равенство 1:1 в редовното време ботевистите спечелиха в рулетката на дузпите. През есента в мач от първенството "канарчетата" победиха минимално с 1:0 "гладиаторите".

Този път срещата обаче премина изцяло под контрола на "жълто-черните", които заслужено се поздравиха с разгромния успех. Още във втората минута Мартин Татаров проби по крилото и подаде към Георги Стайков, който от 10 метра стреля мощно, но право във вратаря, който спаси. Последваха минути, в които "канарчетата" контролираха топката, но не създаваха сериозни голови опасности.

Така се стига до 20-ата минута, когато Ботев откри резултата. Здравко Жилов центрира от ъглов удар, а на 5 метра от вратата непокритият Милен Златков вкара за 1:0. Секунди по-късно Жилов бе близо до това да се разпише, но ударът му от 20 метра прати топката над напречната греда. В 35-ата минута Милен Златков изпълни добре свободен удар, но топката се отклони от напречната греда, а при добавката Тони Класанов стреля неточно.

След почивката двамата треньори извършиха промени в съставите си, а в тима на Румен Байрев в главни действащи лица се превърнаха появилите се в игра Здравко Кехайов и Ерик Смилянов. В 47-ата минута "спартаклии" стигнаха до първото си добро положение, но Евгени Бакларов се намеси отлично при удар на футболист в "бяло-синьо". В 50-ата минута Здравко Кехайов проби и намери Ерик Смилянов, който навлезе в наказателното поле и стреля, но в аут.

В 52-ата минута Здравко Кехайов получи топката на добра позиция и с премерен удар покачи на 2:0. 3 минути по-късно Ерик Смилянов от подобно положение шутира, а вратарят на "гладиаторите" с отлично спасяване предотврати нов гол. В 59-ата минута обаче стражът бе безпомощен. Милен Златков центрира от ъглов удар, получи се кратко меле, а най-съобразителен се оказа Здравко Кехайов, който с удар от близка дистанция вкара за 3:0.

В 65-ата минута "канарчетата" сътвориха най-красивия си гол в мача. Николай Петков намери с добро подаване Ерик Смилянов, който напредна и с красив прехвърлящ удар прати топката в мрежата за 4:0. 3 минути по-късно Петър Главчев проби по десния фланг и намери Здравко Жилов, който с точен удар от 11 метра реализира за 5:0. В заключителните секунди Здравко Кехайов и Здравко Жилов осъществиха добра акция, след която намериха Ерик Смилянов, а той с точен удар фиксира крайното 6:0.

Още по темата: общо новини по темата: 2
02.11.2014
15.09.2014






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: