Здравко Димитров попита министъра на спорта: Какви са конкретните действия за ремонт на ст. "Пловдив“?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
14:35 / 04.04.2014
11754
Народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ Пловдив област Здравко Димитров внесе питането за ремонта на стадион "Пловдив". Днес - 4-ти април по време на парламентарния контрол Димитров зададе въпроса: Какви конкретни действия ще предприеме Министерството на младежта и спорта, за да бъде направен основен ремонт на стадион "Пловдив" и да бъде въведен в експлоатация като едно съвременно европейско спортно съоръжение, на министър Марияна Георгиева. Питането беше входирано в деловодството на Народното събрание от Здравко Димитров, Менда Стоянова и останалите народни представители от Пловдив и областта. 

Преди да получи отговор от министър Георгиева Димитров уточни, че един от най-големите стадиони на България е оставен на произвола на съдбата и тъне в разруха, защото няма издаден АКТ 16. В недалечното минало спортното съоръжение е било домакин на Световно първенство по лека атлетика за юноши и девойки - 1990 година. В момента спортното съоръжение разполага с база и за подготовка на отбор по вдигане на тежести - една от първите научно приложни лаборатории. В края на изказването си Здравко Димитров уточни, че въпросът с довършването и реконструкцията на стадион "Пловдив" е надпартиен, за което свидетелства и фактът, че депутати от всички партии в края на миналата година обединиха усилията си и създадоха Инициативен комитет, който да работи за постигането на целта стадион "Пловдив" да се превърне в съвременно спортно съоръжение.

В отговор министър Георгиева каза, че от страна на правителството могат да бъдат предприети някакви мерки за довършването на стадиона едва тогава, когато бъдат предоставени съответните технически документи и разчети.



Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).