Ботев стартира с победа контролите в Кипър

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (122)
17:03 / 22.01.2014
16036
Ботев победи с 2:1 с швейцарския елитен Сион в първата си контролна среща на лагера в Кипър. Двубоят започна с едноминутно мълчание в памет на легендата Георги Славков. "Канарите" излезнаха с титулярния си "жълто-черен" екип с черни ленти на ръкавите. На мача присъстват 10 привърженици на Ботев, които закачиха на една от оградите на "Алфа спорт център" трансперант в памет на Георги Славков.

Пловдивчани започнаха отлично срещата, като се настаниха в половината на Сион и създадоха куп положения пред противниковата врата.

Първата опасност пред вратата на швейцарците се откри в 17-ата минута, когато Куртеан намери с отличен пас зад защитата Иван Цветков, който с едно докосване пусна топката успоредно на голлинията към Луис Педро, който от границата на малкото наказателно поле я прати право в напречната греда.

Малко след това нов шанс се откри пред лалето, но ударът му от движение бе неточен.

С течение на времето Сион изравни играта и с първата си опасна атака успя да откри резултата. Това се случи в 33-ата минута, когато топката бе подадена пред наказателното поле на Андонов, след което футболист на Сион я продължи на дясно към непокрития Хереа, който с нисък удар в долния десен ъгъл не остави шансове на Росен Андонов.

През втората част Ботев изцяло контролираше играта и с късни голове на Вандер Виейра и Цветелин Чунчуков засушено стигнаха до успеха.

В 86-ата минута Сърмов намери с дълъг пас Вандер от ляво, бразилецът овладя топката и нахлу в наказателното поле, където бе фаулиран. Съдията посочи бялата точка. Бразилецът се нае с изпълнението на дузпата и не сгреши за 1:1.

В допълнителното време на срещата Ботев стигана до победата. След атака по фланга Артур Енрике центрира от ляво, а на далечната греда Цветелин Чунчуков засече топката с глава и я прати във ватата за крайното 2:1.

Ботев - Сион 2:1
0:1 Хереа 33'
1:1 Вандер 88' (д)
2:1 Чунчуков 90'

Ботев започна в състав: Росен Андонов, Филип Филипов, Сивард Спрокел, Серджан Лукин, Веселин Минев, Томаш Иршак, Абел Анисе, Алесандру Куртеан, Луис Педро, Мариян Огнянов, Иван Цветков

През втората част се появиха: Филип Димитров, Христов, Артур, Анисе, Сърмов, Ромарио, Вандер, Чунчуков, Бенга, Васев



Виж коментарите (122)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).