Цветан Василев: На Мъри в Ботев му е много по-комфортно отколкото в Левски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (25)
14:36 / 18.09.2013
7685
Мажоритарният собственик на Ботев Цветан Василев за пореден път отряза мераците на Левски да си върнат Станимир Стоилов начело на клуба. При откриването на най-модерната база в България банкерът сподели, че на Мъри му е много по-комфортно в Ботев отколкото в Левски, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Всички договори могат да работят само в случай, че треньорът или човекът не иска да ги спазва. В случая ние имаме разбиране със Станимир Стоилов. Имаме еднаква стратегия за развитието на отбора и смятам, че на него в Ботев му е много по комфортно отколкото в Левски", отговори банкерът относно интереса на Левски към Мъри.

"Ботев е готов за титлата, но тя не е самоцел. Има други силни отбори и аз не искам да обременявам психически футболистите. Те имат да играят много мачове още. Новият регламент на първенството изисква друга система на подготовка и стратегия, затова накрая ще видим. Доста по интересно е първенството през тази година. Има много повече отбори с изравнели сили. Мисля, че външните фактори намаляха в това първенство, което е решаващо", обяви Цветан Василев.

"Винаги съм разсъждавал, че обора ако не изгради собствена база и школа няма как претендираме за по сериозни успехи, нито да се конкурираме на европейско ниво. Винаги съм работил с идеята, че моите проекти трябва да имат и своята възвращаемост. Тук срокът ще бъде по дълъг, но за сметка на това удоволствието и радостта от успехите ще компенсират", коментира още той.

"Моите амбиции с клуба от отдавна са формулирани. Клубът трябва да стане водещ в България. Трябва да стане основа за националния отбор, база за развитие на млади таланти и футболисти, за това следващата основна стъпка е изграждането на новия модерен стадион. Нямаме никакви пречки от Община Пловдив, имаме пълно разбиране с нея за обновлението на ст. "Христо Ботев" и затова смятам, че изграждането на новия стадион ще стане много скоро. Той ще отговаря на най-високите Европейски изисквания. Целта ни е да изградим още едно място, където не само да играем нашите домакински мачове, а и да домакинстваме на различните гарнитури на националния отбор", допълни банкерът.

"Това което постигаме до момента е с любов и вяра. Разбира се без пари няма как да се случи. Нека другите клубове да си намерят и те някой спонсор, който да реализира мечтите на техните фенове. Не смятам, че решението на Газпром трябва да бъде налагано от българска страна. Те са огромен гигант и сами могат да решат дали да спонсорират един клуб. Ако аз бих водил преговорите никога не бих молил Газпром за такова нещо", завърши собственикът на Ботев.



Виж коментарите (25)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).