Предлагат с извънреден тираж на тотото да бъдат събрани милионите за стадион "Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (33)
14:42 / 17.09.2013
18266
Извънреден тираж на тотото за събиране на необходимите 30 млн.лв. за ремонта и довършването на стадион "Пловдив" предлагат пловдивските депутати на ПП ГЕРБ, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това съобщи на пресконференция в града под тепетата Здравко Димитров - бивш областен и настоящ народен представител. 

Той каза още, че с този доскоро често използван начин може да се финансира и изграждането на други обекти в цялата страна.

Припомняме, че както вече писахме, Община Пловдив изпрати писмо до премиера Орешарски, с което поиска държавата да задели 30 млн.лв. за реконструкцията на стадиона, както и това той да стане национален. Искането беше провокирано от обявеното преди време от страна на правителството намерение за изграждането на още един национален стадион в София.

"Община Пловдив не разполага с тези средства, за да извърши ремонта на съоръжението. Смятаме, че е много по-добре вместо да се наливат 5 пъти по-големи суми за нов стадион в столицата, пловдивският, който е с 55 000 места да бъде довършен и да стане със статут национален", заяви специално за сайта ни тогава зам.-кметът Георги Титюков.

Стадион "Пловдив" е с огромна социално-обществена значимост, но явно от икономическа гледна точка за инвеститорите не представлява интерес, щом за 22 години не се намери дори един желаещ да вложи средства в него. Хипотетични минимални сметки показват, че за това съоръжение ще са нужни поне 20 милиона лева. Община Пловдив не разполага с тези пари, каза от своя страна по темата преди време кметът Иван Тотев.



Виж коментарите (33)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 28


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).