2:1 за Ботев! Феноменален Тодор Неделев направи Левски за смях!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (212)
19:56 / 21.07.2013
34366
Ботев победи Левски на старта на новия футболен шампионат на България, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Двубоят не започна по най-добрия начин за пловдивчани - още в 5-та минута Гари Родригес стреля от 27-28 метра, топката тупна пред Стаховяк, след това се удари в гредата и влетя в мрежата на "канарчетата".

Ботев не се стъписа и отвърна на удара, но изстрели на Грънчаров, Тодор Неделев и Галчев не успяха да намерят целта. Така се стигна до следващия повратен момент в срещата - голмайсторът Родригес бе изгонен, след като удари без топка капитана Веселин Минев. В 41-та минута полският страж на домакините се намеси отлично и предотврати ново попадение в полза на Левски. След като Кевин Бру изпълни отлично пряк свободен удар. Минута преди края на редовните 45 минути отборът на Ботев създаде най-доброто положение до този момент, Огнянов от пет-шест метра успя да стреля, но Ангелов блокира удара му.

На полувремето в игра за Ботев влезе Валери Домовчийски на мястото на Борис Галчев и игровата схема на "жьлто-черните" стана още по-офанзивна. Това веднага даде резултат и само в рамките на няколко минути първо именно Домо, а после и Грънчаров от непосредствена близост пропуснаха да възстановят равенството, което обаче в 57-та минута стана факт, след много красив гол на Тодор Неделев. Младият футболист направи за смях първо Нуно Пинто, след това Старокин, влезе в наказателното поле и стреля по диагонала, Пламен Илиев също не успя да се намеси добре и топката влетя в мрежата му, след като се удари и в далечната греда.

Напипали правилния ритъм и с човек повече, домакините продължиха да атакуват и в 68-та минута бяха близо до пълен обрат след страхотно воле на Домовчийски, което срещна страничната греда на Илиев. Не след дълго "сините" също имаха своя шанс, но Адам Стаховяк спаси с вещина. В 75-та минута превъзходството на Ботев бе материализирано за втори път - безспорният герой на мача Тодор Неделев прехвърли с феноменален прехвърлящ удар Пламен Илиев и вдигна стадиона на крака. До края "канарчетата" не допуснаха гостите да стигнат до гол, макар Левски да получи териториално превъзходство, особено в последните десетина минути, което обаче не даде резултат и пловдивчани спечелиха за втори път подред срещу този съперник.

Ботев - Левски 2:1

0:1 Родригес (5), 1:1 Неделев (57), 2:1 Неделев (75)

Ботев: Стаховяк, Христов, Спрокел, Грънчаров, Минев (к), Иршак, Галчев Домовчийски, Огнянов, Неделев, Ромарио (Вандер), Анисе

Левски: Илиев, Мюлдер, Ангелов (к), Старокин, Пинто, Велев Бру, Вутов (Лопес), Родригес, Рамос, Генков (Силва)



Виж коментарите (212)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).