ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (27)
Гочо Василев: Ботев и Локо щяха да си вкарат, когато ялова крава роди
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:17 / 10.05.2013Коментари (43)8778
© Plovdiv24.bg
"Ботев и Локо щяха да си вкарат гол в това дерби и при тази игра, когато ялова крава роди, тоест никога", направи култово изказване пред "Тема Спорт" славният футболист на черно-белите Гочо Василев.

"Иначе смятам резултата от тази среща за реален. Мо­ят любим тим Локомотив подходи по единствено пра­вилния начин. Добре комплек­тован в отбрана с мисълта за контраатаки. При малко по­вече шанс можехме и да отбе­лежим гол. Иначе Ботев владееше повече инициативата, създаде повече опасни поло­жения за гол, но за това, че не отбелязаха, домакините мо­гат да се сърдят само на себе си. Все пак, за да реализираш, се изисква не само шанс, но и майсторство. А това липсва на повечето от съвременни­те футболисти. Явно трябва много да се учат. Иначе отно­во в такова дерби се видя, че никога няма ясно изразен фа­ворит и постигането на ус­пех е въпрос на мобилизация", добави Василев.

Още по темата: общо новини по темата: 43
14.05.2013
13.05.2013
10.05.2013
09.05.2013
09.05.2013
09.05.2013
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Гочо е най обичаният футболист в Пловдив.На един двубой на националният отбор в Пловдив и от двете агитки,северната и южната накара националният селекционер да го пусне второто полувреме.Това надали ще се повтори.Който каже нещо против него значи не го познава.Невероятен човек и футболист с голямо сърце.Попитайте Вангел Делев.
-1
 
 
Гочооо, Гочо... и ти излезна един мангал и половина.
-2
 
 
Неистовата радост и безумната еуфория от спечелената точица,която е обхванала по-мургавото население на Пловдив е най-точния показател ,че Ботев е на изключително прав път!
-2
 
 
Пълни нещастници сте щом така се радвате на точчка хаха най-голямата ви радост е че не ви разпорихме...а тоя Гочето не може да стъпи на малкия пръст на Чико или Тумбе ...нито той ното Бонев(вие други имена нямате)
+1
 
 
Гочето.Точен както винаги.За това и ние го обичаме.Този човек ако си отвори устата пред медиите друга легенда ще остане без 5000 лева заплата.
+1
 
 
Някъде има ли го на повторение дербито ?
+6
 
 
Стефан Стайков е един от най-големите вратари в историята на футбола ни. Трикратен шампион на България с "Левски"(1974, 1977, 1979), трикратен носител на Купата на Съветската армия през 1976, 1977 и 1979 г. Четвъртфиналист в турнирите за Купата на УЕФа през 1976 и за КНК през 1977 г. Има 19 мача в националния отбор. Участник е на Световното първенство в Германия през 1974 г. Най-дълго играе в "Левски" - от 1972 до 1981 г. През есента на 1982 г. идва в Локомотив, където е доведен от великият треньор на пловдивчани Атанас Драмов. Напролет печели Купата на Съветската армия с черно-белите. На Лаута остава 2 сезона. Бързо става любимец на агитката с блестящите си спасявания и скромността си. Въпреки голямата си кариера до този момент - блестящи победи с Левски над Аякс и Барселона, Стайков не се големее и не иска дори апартамент в Пловдив. "Най-ценният ми трофей обаче е спечелената с "Локомотив" (Пд) купа на Съветската армия. На 1 юни 1983 г. бихме на финала "Чирпан" с 3:1. Преди това на полуфинала ударихме ЦСКА с 3:2 в Ихтиман. Стадиончето беше претъпкано, хора имаше даже по пистата. Еду Ераносян откри резултата, публиката нахлу на терена, а главният съдия Данчо Жежов сам почна да гони феновете. После Христо Сотиров и Ераносян вкараха още два гола и ни класираха на финала. Куриозното беше, че три пъти сменяхме капитана си в този мач. Лентата първо беше на ръката на Христо Бонев, после на Аян Садъков и накрая на Ераносян. Пътуването на връщане беше нещо страшно. На всички пътни табели се мъдреха надписи: "Купата е за Локо". Колони от коли ни съпроводиха до Пловдив. Навсякъде знамена, тромби, бомбички... - От финала какво си спомняте? - Ами, за първи път в историята за трофея спореха два отбора от "Б" група. На "Васил Левски" имаше над 45 000 зрители, от които 40 000 наши фенове. Цели влакови композиции ни съпровождаха. Христо Сотиров откри в самото начало, а после Бонев направи 2:0 от пряк свободен удар. Третото попадение заби Ераносян. Еуфорията в Пловдив беше невероятна. По-лесно е да спечелиш купа с "Левски" или ЦСКА, отколкото с тим от провинцията. Затова и този трофей от 1983-а ми е най-скъп. - Всъщност, защо приехте да играете в "Б" група, па макар и за традиционен клуб като "Локомотив" (Пд)? - Заради добрите футболисти, които ритаха тогава в тима, както и заради невероятната публика. Във всеки мач в провинцията ни следваха влакови композиции с наши привърженици. Чувствахме се на свой терен навсякъде.
+6
 
 
Мда, има в мачове, в които наистина няма как да бъде вкаран гол. А ако някой все пак държи да вкара, бива изкарван от отбора. Справка - съседната статия.
+11
 
 
Всички Локомотивци и Ботевисти си споделиха мнението за дербито, малко бъзик едно друго, само рамщайна няма кво да каже горкия щот той само от псуване и плюене разбира, а не от футбол. Затова и от двете страни го мразят еднакво.
-11
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
След 1:8 от Септември, юношите на Ботев паднаха и от Славия
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Пловдивски тенисист игра срещу бивш №24 в света на четвъртфинал в Испания
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: