ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (23) | Вчера (24)
Битката за Пловдив завърши без победител
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:51 / 08.05.2013Коментари (685)43745
Без победител завърши 92-рото градско дерби между отборите на Ботев и Локомотив. Двата тима не можаха да си отбележат гол на стадион "Христо Ботев" и завършиха 0:0 в последен мач от 26-ия кръг на "А" група.

Привържениците на двата тима направиха невероятна атмосфера още при излизането на футболистите на стадион "Христо Ботев", а само след 30 секунди игра главният рефер Георги Йорданов трябваше да прекъсне двубоя за около минута заради димка, която беше хвърлена от "черно-белите" фенове.

"Канарчетата" по-често поглеждаха пред вратата на своя съперник през първата част, докато "смърфовете" бяха плътно прибрани в своята половина и дебнеха "жълто-черните" на контраатака.

Още в 3-ата минута стража на Локомотив Йордан Господинов трябваше да показва своята класа, отразявайки удар от фаул на Борис Галчев.

Десет по-късно Ботев спокойно можеше да поведе след много хубав изстрел на Луис Педро, но Йордан Господинов с блестяща изяви спаси удара на холандеца.

В 30-ата Мариян Огнянов елементарно премина през Даниел Георгиев на самата аутлиния, след което центрира остро в наказателното поле, но бранител в "черно-бяло" успя да изчисти топката.

Само няколко минути по-късно Локомотив създаде най-чистото си положение пред вратата на Ботев. Христо Златински изведе с прекрасен пас Рангел Абушев зад отбраната на "канарчетата", но младият играч не можа да отправи хубав удар и Адам Стаховяк спаси.

В 40-ата минута домакините създадоха най-добрата си атака от началото на срещата. Неделев и Огнянов комбинираха на границата на наказателното поле, след което първият остана очи в очи с Йордан Господинов, но ударът на националът мина покрай гредата.

Така двата тима оставиха развръзката на терена през втората част, която започна с натиск от страна на играчите в "жълто-черно" и още след минута игра Иван Цветков успя да се отскубни от защитата на гостите, след което отправи силен удар, който мина встрани от вратата пазена от Йордан Господинов

В 63-ага Тодор Неделев отново беше много близо до отбелязването на гол. 20-годишният кадър на "жълто-черните" стреля много опасно от фаул, но блестящият в това дерби Господинов отново беше на място и спаси.

В 72-ата топката отново не пожела да влезе във вратата на Локомотив. Един от най-добрите футболисти на Ботев в това дерби Тодор Неделев се отскубна от бранителите в "черно-бяло" и отправи нов страхотен удар, но коженото кълбо мина на сантиметри от вратата. 

В последните минути Ботев наложи териториален натиск над своя градски съперник, но пропуските от страна на играчите в "жълто-черните" продължиха и те така и не успаха да преодолеят невероятния в тази среща Йордан Господинов.

Така след завръщането си на Ботев в "А" група двата тима не успяха да се победят през сезон 2012/2013 след ката завършиха наравно. През първият полусезон двата тима отново направиха реми - 2:2 на Лаута.

 

Ботев - Локо 0:0

Ботев: 1. Стаховяк, 11. Й. Христов, 83. Спрокел, 5. Грънчаров, 14. В. Минев, 16. Иршак, 71. Галчев, 7. Огнянов, 8. Неделев, 9. Педро (Вандер), 19. Цветков (к);
Треньор: Станимир Стоилов;

Локо: 12. Господинов, 17. Марков, 6. Котев, 55. Кавдански, 77. Диего, 16. Златински (к), 23. Д. Георгиев, 4. Абушев (Запрянов), 89. Маламов, 88. Стефанов (Садула), 9. Мирчев (Тимонов);
Треньор: Стефан Генов;






Още по темата: общо новини по темата: 43
14.05.2013
13.05.2013
10.05.2013
10.05.2013
09.05.2013
09.05.2013
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Еххх тая злоба ще ви съсипе пернатии... Преглътнете го, резултата е равен но ви водим по трибуните така, че за пореден път пловдивчани нацепихме живущите в околията... От кои квартал си? - Не съм от Пловдив
+3
 
 
Мангалите са ходили при някой ходжа.Вратата им беше като омагьосана.
+1
 
 
Имаше един кратък момент, но достатъчно ярък, който си струва да запомня - финтът на Мариян Огнянов до вратата на Локо, близо до аутлинията. И феновете на Локо добре го видяха, защото стана през първото полувреме.
0
 
 
В България управляващите се избират чрез мнозинство!Така е и във футбола,господари са тези които са с повече фенове,има си статистика.Така,че радвайте се на равния и със здраве.А ние винаги ще си бъдем над вас,независимо дали ви побеждаваме или падаме.Според мен дербито с говедата носеше по-голям заряд,бяхме повече хора,а и стана хубав открит мач.Така или иначе с израстването и съперниците ни ще стават по-големи.И от Берое падаме постоянно,но не съм видял накой да е казал,че са по-добри,че сме им абонати или да се сравняват с нас,мач като мач,пилците се броят след сезона.
+1
 
 
локото много големи а снощи мартина вачкова вика -какъв е тоя отбор на тая марияна,аз за пръв път чувам че има такъв отбор. :):):)
-5
 
 
ей жълти цървули помнете резултата 7:3 и си трайте , че сте смешни!
+1
 
 
Тези 2 загубени точки не са ми толкова голям проблем, колкото ме дразни прекаленото издигане на Локомотив като "важен" съперник. За мен е по-важно най-късно след няколко години това дерби за нас да е просто мач срещу един обикновен отбор, който традиционно си тръгва със загуба от нас. Така ще изчезнат и емоциите, които пречат на футболистите да играят добре. Какви са тези прегаряния още преди мача? Кои са тези от Локомотив и бившето село Лаута? За нас те са просто едно отборче от А група, срещу което трябва да изиграем поредния мач. Ако след няколко години основните ни грижи не са осминафиналите в Шампионската лига или поне Лига Европа, че защо не и нещо повече, защо изобщо да се вълнуваме. Локомотив изобщо не трябва да ни притеснява, ако искаме да станем гранд. А мисля, че всеки привърженик на отбора иска точно това. Сега не е момент да критикуваме. Мачът в събота дори беше по-важен. От него загубиха някои футболисти настроение. Но животът продължава. Дерзайте и не се поддавайте на емоции. По тези неща си падат от Локо и нека ги оставим сами в кочината и помията.
-2
 
 
СЕЛСКИЯТ РАЗГРОМ СЕ ОТЛОЖИ, Пловдив НЕ СЕ ДАДЕ!
+1
 
 
Господинов - 34г, Котев -31г, Марков -34г Д.Георгиев -30г, Златински 28г. Това ли са ви децата буферчета? Средната възраст на титулярите ви беше 27 години! Който не вярва да смята! Тия лафове за 19 годишните деца си ги разправяйте на Айшетата в родните ви махали!
-4
 
 
Най-бързият гол е на ИВАН КЪНЧЕВ .ПОПИТАЙТЕ ПО СТАРИ ФЕНОВЕ защо "вашият стадион" ИМА НАРИЦАТЕЛНО ИМЕ КЪНЧОВА ПОЛЯНА ,ако знаете питайте
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Оперираха успешно Георги Николов! Известен мениджър с голяма помощ за нападателя на Ботев
Най-добрият български съдия свири решаващ мач на Спартак
Готови сме за Световното в Пловдив! Зарибиха Гребния канал с 670 кг шаран
През 2020: Драганов свири полуфинала между ЦСКА-София и Ботев! Варненецът носи късмет на "червените", отново ли ще е така?
ПФК Берое: Треньорът Ачиари и футболистът Алгара не са си раздавали шамари, юмруци и ритници
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: