ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (21)
Футболен Великден в Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:02 / 08.05.2013Коментари (6)4483
© Plovdiv24.bg
Днес за 92-и път Ботев и Локомотив ще спорят за пра­вото около половин година да се кичат с прозвището Госпо­дари на Пловдив. Ще излязат в мач, за който всички под Тепе­тата говорят седмици преди него и след него. Говорят за своето дерби и не дават и пукнат петак за вечното между Левски и ЦСКА. Дойде време за мача, в който невинаги се случва логичното и доста чес­то по-силният ближе рани след него. През есента отбо­рите направиха истинско зре­лище, но не се победиха. Спече­лиха обаче признанието, че могат да поднесат неизчерпа­еми емоции на неподражаеми­те си фенове.

Залогът в двубоя е много по-голям за домакините. Те все още са в борбата за бронзови­те медали и квота за евротурнирите. И въпреки това Станимир Стоилов остави трима основни играчи на резе­рвната скамейка срещу ЦСКА (0:1), ясно показвайки, че прио­ритетът на тима е само един - успех в битката за Пловдив.

Отново Ботев е фаворит, не само заради по-предното си класиране. През пролетта ка­нарчетата показаха голяма класа. И не случайно бяха опре­делени за хит.

В дербито жълто-черните няма да изневерят на стила си. Те ще искат да контроли­рат дълго топката, да използ­ват цялата ширина на атака­та и нападения по крилата. Неща, които характеризират играта на канарчетата при Станимир Стоилов.

Най-големият проблем на треньора е, че най-вероятно няма да може да използва бра­зилеца Вандер. Той се превърна в ключов играч, но травмата му все още не е напълно отшумяла и ако влезе в групата, той ще остане резерва. В титулярния състав ще се завър­нат Веселин Минев, Томаш Иршак и Мариян Огнянов. Първи­ят ще действа като ляв бек, Иршак ще партнира на Борис Галчев в центъра на терена, а Огнянов ще играе зад Иван Цветков. Мъри се колебае и на кого да заложи по левия фланг на атаката - Станислав Костов, който напоследък се на­мира в добра форма, или на То­дор Неделев. Вторият вкара два гола в дербито през есента и отново е по-вероятно да започне като титуляр. На дяс­ното крило ще е Луис Педро.

Локо Пд ще се опита да противопостави на по-опит­ния си съперник младостта, романтизма, ентусиазма и во­лята си за доказване. И ще иг­рае за едната си чест. Така бе и през есента на "Лаута", кога­то черно-белите бяха на косъм от сензация. С по-директен футбол смърфовете ще се опитат да донесат главобо­лия на съперника.

Стефан Генов отново има доста пробле­ми. Няма да може да ползва контузените защитници Геор­ги Мечечиев и Атанас Атана­сов, както и халфа Йордан Юруков. Наказан е универсал­ният играч Валери Георгиев. До последно под въпрос ще е Котев. Очаква се обаче Кирил, който е един от лидерите в състава, да стисне зъби и да излезе на инжекции в мача. Ди­его Фераресо пак ще бъде вър­нат като ляв бек, а пред него по крилото ще действа Ста­нислав Маламов. По другия фланг ще е героят за Локо от първия полусезон в сблъсъка Рангел Абушев. Почти сигурно като плеймейкър ще действа бившият играч на Ботев Пд Тодор Тимонов. Генов се коле­бае на кого да заложи на върха на атаката - Владислав Мир­чев или Георги Стефанов. С по-големи шансове да започне срещата е първият.

Източник: "Тема Спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 43
14.05.2013
13.05.2013
10.05.2013
10.05.2013
09.05.2013
09.05.2013
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Поръчвайте реванол от Марешки , че дълго ще ближете раните .
-2
 
 
Според жълтата митология всичките ни победи над тях били, защото те ни пускали да се спасим от изпадане!?
+10
 
 
Статистиката е хубаво нещо, но винаги най-важен е предстоящият мач.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: