Областният управител спира концесията на стадион "Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:49 / 25.04.2008
10947
Решението на Общинския съвет от вчера, с което Консорциум "Стадион Пловдив" взима на концесия едноименното съоръжение, ще бъде спряно от областната управа, съобщи губернаторът Тодор Петков. Няма еднозначен документ, според който стадионът е общинска собственост, коментира областният управител. В момента има два акта за собственост на имота - за държавна и за общинска собственост. На сесия вчера пловдивският Общински съвет поиска от МРРБ да деактува стадиона като държавна собственост, това обаче още не е станало. Според близки до концесионера не би трябвало да има юридически проблеми, според тях Върховният съд на два пъти се е бил произнесъл, че стадионът е общински.

Ако вчера местният парламент не беше дал стадиона на консорциума, имаше опасност той да съди общинския съвет за това, че е спечелил конкурса за концесията, а официалното му обявяване за победител се бави.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 4


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).