Дават стадион "Пловдив" на Гигов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:33 / 23.04.2008
7763
Общинският съвет на Пловдив на свое редовно заседание в четвъртък се готви най-после да даде на концесия стадион „Пловдив". Конкурсът за Меката на футбола под тепетата стартира през есента.

За отдаването тогава се кандидатираха Локо (Пд) и "Консорциум за стадион „Пловдив", зад който стоят бившият ни рекордьор на овчарски скок Атанас Търев и шефът на Локо (Сф) Николай Гигов. Източници от общината разкриха, че консорциумът води убедително пред Галя Топалова.

След кметските избори конкурсът бе обявен за несъстоятелен, тъй като съоръжението е държавно-публична собственост. Въпреки това обаче се очаква да бъде обявен победител в четвъртък. Едва след това общинските съветници ще поискат деактуване на стадион „Пловдив", което означава, че собствеността от Областния съвет ще се прехвърли на Общинския.

От „Лаута" контрираха, че ще обжалват каквото и да е решението и ще поискат да им се възстановят средствата, които са изразходили за провеждане на незаконосъобразния конкурс.

Топалова пък има обещанието да получи стадион "Локомотив", но това ще стане най-рано през есента. Вече са подготвени плановете за реконструкцията му и изграждане на изкуствен терен за нуждите на детско-юношеската школа.

Източник: Топспорт



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).