Тотев: След залата на "Колодрума" идва ред и на стадион "Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (38)
16:17 / 18.04.2013
21260
"След приключване на строителството на спортната зала на "Колодрума" идва ред и на стадион Пловдив". Така отговори на въпрос на случаен минувач кметът Иван Тотев по време на инспекцията на спортната площадка в "Централен", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Градоначалникът напомни още, че за реконструкцията на съоръжението общината ще разчита на финансовата помощ на държавата, тъй като нужната сума е твърде голяма.

Припомняме, че това Тотев заяви в интервю за Plovdiv24.bg още в края на миналата година в отговор на репортер на сайта каква ще е съдбата на спортното съоръжение. 

"За стадион "Пловдив" ще мислим, след като направим залата на Колодрума. В момента няма частен инвеститор, който да има желание да се заеме със стадиона. Това, че някой е идвал да гледа съоръжението, не означава, че е налице реален интерес. Става въпрос за много пари, бих казал дори за страшно много пари. Стадионът е с огромна социално-обществена значимост, но явно от икономическа гледна точка за инвеститорите не представлява интерес, щом за 22 години не се намери дори един желаещ да вложи средства в него. 

Някакви хипотетични минимални сметки показват, че за това съоръжение ще са нужни поне 20 милиона лева. Според мен обаче 20 милиона просто няма да стигнат.

Инвестицията за стадион Пловдив ще бъде много по-голяма. Община Пловдив не разполага с тези пари. Единствено държавата може да ги даде. Ние в момента получаваме огромни суми от държавата, но за други обекти, които трябва да завършим. Когато завършим залата и кажем: "Ето, получихме пари и резултатът е виден - залата стана прекрасна, сега идва ред на стадиона", едва тогава можем да поискаме средства от държавата и за стадион "Пловдив". Тоест държавата дава, но иска и конкретни резултати", беше част от изказването на градоначалника. 



Виж коментарите (38)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 28


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).