ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Павел Панов: Мъри няма да пожали Левски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:59 / 08.03.2013Коментари (6)3576
© Plovdiv24.bg
Павел Панов е бил и от двете страни 6 сблъсъка Ботев Пд - Левски, който се подновява с двубоя тази събота на стадион "Христо Ботев". Той има редица мачове като футболист на сините срещу жълто-черните, от които пази както добри, така и лоши спомени. Бившият нападател е бил в позицията на настоящия треньор на Ботев Станимир Стоилов. Той е бил както помощник-треньор на Левски, така и наставник на жълто-черните. Панов сподели очакванията си от предстоящия сблъсък в Пловдив.

Г-н Панов, мачът между Ботев и Левски се очаква с огромен интерес. Как ще се развие той според вас?
- Интригата между тези два отбора винаги е доста голяма. Така е и този път. Безспорно в Пловдив ще бъде интересно. Ботев и Левски са си поставили високи цели и ще направят всичко, за да ги постигнат. През зимната пауза и двата клуба дадоха сериозна заявка за местата, които гонят със селекцията и подготовките, които направиха. Трудно мога да предвидя крайния изход, но съм убеден, че нито на домакините, нито на гостите ще им бъде лесно да стигнат до успеха.

Вие вече сте били в ролята, в която сега е Станимир Стоилов - бивш треньор на Левски и настоящ на Ботев.
- Да, и тогава в Пловдив побеждавахме Левски. Лошото бе, че пък губехме гостуванията си в София. Двете години, когато бях треньор на Ботев, победите над столичните грандове ни помогнаха да достигнем 2 пъти до 3-ото място, а и до финал за купата. Но при мен сантиментите нямаха нищо общо с работата, която вършех. На първо място за мен бе Ботев да побеждава, независимо срещу кого играе. И когато печелехме срещу Левски, съм бил много радостен. Убеден съм, че и със Стоилов е така. Той винаги се стреми да си изпълнява задълженията както трябва като професионалист. Това, че е постигнал успехи с Левски, няма да му повлияе по никакъв начин. Сега столичани си имат друг треньор, който Мъри ще трябва да победи. Той ще даде максимума от себе си, за да го постигне въпреки привързаността си към Левски. Абсолютно Стоилов няма да изпитва никакви сантименти, за да вземе трите точки.

Преди да поемете Ботев обаче, водехте сините. През 1990 година жълто-черните реално ви уволняват, след като бият с 3:2 насред София. Какво си спомняте от този мач?
- Тогава загубихме съвсем закономерно. В мачовете с Ботев е така, често Левски е печелил, но пък и често те са ни били. Този е само малка част от многото оспорвани и незабравими съперничества между нас. Резултатът във всеки двубой беше трудно предвидим. И докато бях футболист, и след това като треньор беше така. Пораженията от Ботев се помнят. Болеше, когато падахме от тях и ЦСКА. В Пловдив винаги е имало качествени футболисти, в Левски пък да не говорим. Трибуните бяха пълни за всеки мач. Сега очаквам, че пак ще е така. Публиките на Ботев и Левски са доказали, че са страхотни. Сегашните състави на двата отбора са много силни и имат качествени изпълнители.

Ботев ще гони победата с няколко бивши левскари в състава си, това ще окаже ли влияние и ще искат ли те да се докажат срещу сините?
- Предполагам, че те също няма да имат сантименти към Левски и сигурно ще дадат всичко от себе си. Иван Цветков, Минев и Огнянов са се показали като професионалисти. Цветков се представяше не лошо на "Герена", но спортно-техническото ръководство реши да го освободи. Нормално е сега той да иска да се покаже в най-добрата си светлина.

Доколко победа в Пловдив ще доближи Левски към титлата?
- Борбата с Лудогорец ще е много трудна за Левски. Така че победа в Пловдив, както и всеки един успех до края, ще доближи отбора до първото място. Тимът на Илиан Илиев трябва да върви добре до прекия двубой с разградчани на "Герена" и тогава да се реши всичко. Ако се играе коректно и честно, интригата ще се запази до последно.


Източник: "Тема Спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 52
19.04.2013
27.03.2013
13.03.2013
13.03.2013
12.03.2013
11.03.2013
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-4
 
 
От 46 сезона в "А" група двата пловдивски тима имат общо 91 двубоя помежду си, от които един се е състоял само по документи. Локо има 35 победи срещу 31 за Ботев. 25 срещи са завършвали без победител, като общата голова разлика също е в полза на черно-белите - 119:108 гола. Статистиката ясно показва, че канарите нямат победа на Лаута цели 18 години - от 1994 година, когато побеждават с 3:1.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 08.03.2013 г.
+9
 
 
Аз също мисля, че Мъри няма постави на карта кариерата си! Той е умен пич и вижда, че има много хляб да яде в Ботев, ако е точен и безкомпромисен! Просто нещата в БОТЕВ почват да се случват - тренировъчна база, стадион, изключителен собственик, възможност за добра селекция на футболисти и т.н.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: