ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Кокала към бултрасите: Пидал може!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:13 / 19.04.2013Коментари (21)11361
© Plovdiv24.bg
Луд, по-луд, Емил Велев. Едва ли в "А" група има друг дразнител от такъв ранг. Кокала продължава и като треньор да защитава успешно реномето си на хулиган, какъвто безспорно бе като играч през 80-те и първата половина на 90-те години.

Сега обаче обърна поведението в едно от основните си оръжия като треньор. Противниковата агитка е толкова заета да се занимава с него, че не и остава време да следи какво става на терена. Агитката на ЦСКА дори му посвети песен, с което нито един действащ футболист не може да се похвали в момента. Велев пък се доказа като абсолютно перде и я запя. Друг на негово място би се правил на утрепан, че подобно нещо с нецензурното съдържание не съществува. Като треньор на "Левски" докара "бултрасите" до истерия, след като без страх заяждаше с тях. Клипчето, в което си разменя обиди с "канарчетата", и до днес е сред най-гледаните в мрежата. Феновете на "Спартак" (Варна) пък замлъкнаха, когато най-нахално Кокала взе пакетчето семки, хвърлено по него, отвори го и зачопли с думите: "Мерси!". За конфигурацията от пръсти към привържениците на "червените" няма какво да се каже. Достатъчно е: просто Велев.

Покрай изцепките се превърна в майстор в турнира за купата на България, където се прицели в трети финал поред с трети различен отбор. В "А" група с изключение на "Левски", където стана шампион, нещата не стоят по този начин. Затова и "Локо" все още е под спасителната черта. Кокала също така умее да си навлича гнева и на собствените играчи. На "Герена" това му коства поста. На "Лаута" води битка със Здравко Лазаров и старите кучета, а сега и "Надежда" има "звезди", на които връчи железен анцунг. Велев не цепи басма на никого, нищо че това може да се окаже фатално в бъдеще.

Извън терена действа по същия начин. Пословична е историята на бензиностанция на бул. "България" в близост до дома му. Бесен, че никой не му обръща внимание, Велев сам хванал маркуча и напълнил резервоара. Оказало се обаче, че е объркал бензина и дизела. Като всички от своето поколение, е майстор на белота. При завръщането му през 1995 г. в "Левски" картите често му носеха глоби, защото се улисваше с ветераните и закъсняваше 5-6 минути за тренировка.

Велев е и

най-познатото българско име в Израел. Почти няма евреин в света, който като чуе българска реч, да не възкликне веднага: Какво прави Велев? Светите земи не са от най-апетитните като футболна дестинация, но за Кокала са втори дом. Играл е за почти всички отбори, а първите си стъпки като треньор прави в "Ашдод". Един от неговите възпитаници стигна до Острова - Йоси Бенаюн. Велев дори се опита да уреди България със селекционер от Израел - Аврам Грант, който му гостува в София.

За кариерата му като футболист на "Герена" все още се носят легенди. "Ех, да имахме двама като него и Гибона", често казват по-възрастните фенове. И си припомнят различни случки. Шампионският гол за 2:1 във Враца срещу коравия през 80-е години тим на "Ботев". Първият успех над друг "Ботев", този от Пловдив, на "Колежа", където "сините" години наред губят. Тогава бледият юноша се гаври с играчите на домакините и нагло сочи таблото на легенди като Блангев.

Кокала, разбира се, е и сред главните действащи лица по време на печалния финал между "Левски" и ЦСКА през 1985 година, когато е и наказан до живот. По време на изгнанието си минава под венчилото. За сватбата на Емил Велев и Бояна, която е внучка на един от най-актуалните хора по това време ген. Боян Българанов, се носят легенди. Кума на семейството, което и до днес е неразделно, е Жени Живкова.

Велев, който дължи прякора си Кокала на структората си, а Джеймс на Божидар Искренов, има двама сина. Големият е Емил, а малкият Томас. Последният се пробва в баскетбола като играч на "Левски", а преди две години бе забъркан в скандал. Той се озова в болница, след като го биха на "Герена". Инцидентът нямаше нищо с баща му, а избухна заради паркиране.

Велев е и един от малцината свои колеги, които следят изкъсо холандското първенство. Останалите не излизат от кръга "Барса", "Реал" и по-големите отбори в Англия и Германия. Освен белота обича и мастиката.

И ако някой все още не е разбрал, за какъв човек иде реч, може спокойно да бръкне в мрежата и да напише: "Локо", "Харлем шейк". Видеото говори само. А маскираният Кокал, който кара колело, е сред най-интересните образи от всички подобни клипчета в Интернет.

Източник: в. "Стандарт"
Още по темата: общо новини по темата: 52
27.03.2013
13.03.2013
13.03.2013
12.03.2013
11.03.2013
11.03.2013
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 20.04.2013 г.
+5
 
 
И 5:0 можеше ама ти се размина
+11
 
 
Един от най големите циркаджии и ненужници в България.Не случайно,толкова се задържа при буферите...Какво да се прави,любов от пръв поглед.:)
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+12
 
 
е*ати простата селска джапанка е тоя Велев
+16
 
 
Кокала Митьо Младенов често го шамаросваше на терена.Веднъж и спокойния Зехтински го ступа на игрището.Представете си каква кал е този,щом добряк като Зико да му раздава правосъдие на терена!
+10
 
 
Утре мощно от сектора за гости ще се чува: "Палячоооо-палячо"
+11
 
 
Призовавам утре да не се занимаваме с него! Да си подкрепяме отбора, и да се радваме на играта!
+8
 
 
Тоя заедно с овчата глава са пълни палячовци. Само ръкомахат покрай тъчлинията и псуват като овчари! Пълни примати! Ама то каквито са им отборите такива са им и треньорите!
+16
 
 
Черно-белите помаци кво се кефят след като същия тоя преди няколко дена има каза (точка 7 от изявлението му), че са продажници и не са казали нищо по повод порното с Враца.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: