Стадион "Пловдив" пак влиза на общинска сесия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:14 / 07.03.2008
9918
Казусът "Стадион Пловдив" отново влиза в Общинския съвет, съобщи днес кметът на града Славчо Атанасов. На една от предстоящите сесии съветниците ще обсъждат предложението на кмета за искане към Министерския съвет стадионът да бъде преобразуван от държавна в частна собственост. Ако кабинетът прехвърли стадиона на общината, ще последна нова процедура за даването му на концесия, казаха от градската управа. През миналата година общината обяви конкурс за концесия, документи подадоха "Локомотив" и фирма, близка до Атанас Търев. Тогава областният управител спря процедурата с писмо, в което напомни на градската управа, че стадионът е държавен и общината не може да се разпорежда с него.

На една от първите общински сесии от този мандат кметът внесе за обсъждане идеята Пловдив да поиска стадиона от държавата. Тогава от правната комисия оттеглиха предложението с мотива, че предната вечер се е появил документ, който със сигурност доказва, че стадионът е общински. Сега кметът отново внася предложение местният парламент да го иска от кабинета.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).