ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев започна пролетта с 2:0 срещу Спартак (Вн)
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:27 / 01.03.2008Коментари (0)9747
Ботев започна пролетния полусезон с победа с 2:0 срещо гостуващия Спартак (Варна). „Канарчетата" вдъхновени от неистовата подкрепа на над 5 000 по трибуните превъзхождаха своя съперник през целия двубой и закономерно стигнаха до трите точки.

Срещата започна с натиск на домакините. Още в петата минута Георги Христов излезе очи в очи с вратаря на „соколите" и го прехвърли, но топката премина на сантиметри в аут. Само две минути по-късно попадение на Христов бе отменено заради засада. Натискът на „жълто-черните" обаче продължи. В деветата минута Минев след традиционния си рейд центрира от ляво и топката се удари в ръката на защитник от Спартак, но съдията Стоян Алексиев от София остана безмълвен.

Все пак осезаемият натиск на „канарчетата" даде резултат в 16-та минута. Георги Христов отново се измъкна от защитниците на Спартак и с диагонален удар направи Станев безпомощен за 1:0. След попадение „жълто-черните" се успокоиха и намалиха оборотите, но чистите положения за гол отново се откриха пред остриетата на Ботев. В 35-та минута Георги Христов с много добро извеждащо подаване остави Саидходжа очи в очи със Станев, но деветката изпусна. В 38-та минута Центриране на Какалов срещна горната греда, а в последвалото меле Дормушали Саидходжа не успя да се ориентира останал сам срещу вратаря.

С началото на второто полувреме гостите се опитаха да променят развоя на срещата, но се задоволиха с далечен удар на Велимир Иванович, излязъл в аут.

В 54-та минута Саидходжа добре напредна, подаде на Георги Какалов, който от чиста позиция стреля в аут. Само три минути по-късно Какалов получи нов извеждащ пас, този път от Георги Христов, но отново не успя да уцели вратата на Станев.

В 64-та минута всичко в срещата бе решено. Георги Аврамов центрира от дясно и Саидходжа от два метра засече топката за 2:0.

До края на срещата нападателите на Ботев успяха да пропуснат още едно чисто положение. В 77-та минута Йордан Минев изведе Георги Христов сам срещу вратаря на гостите и опита да го прехвърли, но не успя.


Ботев: Лилчо Арсов, Йордан Минев, Илиян Гаров, Величко Величков, Даниел Божков (Мауро Алегре), Георги Аврамов, Георги Какалов (Красимир Кръстев), Апостол Попов, Дормушали Саидходжа, Николай Харизанов, Георги Христов

Спартак: Радостин Станев (Цветомир Цанков), Стоян Георгиев, Станислав Жеков, Боян Илиев, Мартин Димов, Будимир Джукич (Иво Михайлов), Кунчо Кунчев, Иван Иванов, Димитър Петров, Владислав Мирчев, Велимир Иванович

Още по темата: общо новини по темата: 12
03.03.2008
03.03.2008
02.03.2008
02.03.2008
01.03.2008
01.03.2008
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ботев с обичайна глоба от БФС, "черно-бял" любимец пропуска мача с ЦСКА-София
Керкез и Попето за мача с ЦСКА-София: Битка, като никоя друга!
Ботев оправи документите на нападател, карал проби през есента
Разкриха част от хореографията на бултрасите за мача с ЦСКА-София
Ботев може да загуби седмата позиция
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: