Кметът: Търсим финансиране, за да може догодина на стадион "Пловдив" да се играят мачове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
15:14 / 12.06.2012
19611
"Търсим финансиране, за да може през другата година на стадион Пловдив да се играят мачове", заяви днес по време на символичната първа копка на археологическите разкопки на Пощата кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Градоначалникът заяви, че според направената експертиза съоръжението е здраво. 

"По проект зала "Чайка" ще бъде бутната, а на нейно място се предвижа да бъдат новите съблекални и ВИП места", съобщи още той. 

Припомняме, че още в началото на месец май писахме за това, че конструктивната експертиза за стадион "Пловдив" е готова и съоръжението може да се размине с бутането.
 
Зам.-кметът на града Георги Титюков заяви тогава, че оценката на моментното състояние на съоръжението е описана детайлно в 420 страници. 

Според специалистите, правили обследването, конструктивно в по-голямата си част стадионът е здрав и не е задължително да бъде бутан и на негово място да се строи нов. Възможно е да бъде модернизиран и укрепен, като за това ще бъдат необходими 30 милиона лева.



Виж коментарите (20)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).