Тодор Петков: Стадионът трябва да се деактува от държавна в публична общинска собственост

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:08 / 13.11.2007
10291
Има отговор от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за собствеността на стадион Пловдив, съобщи днес Областният управител Тодор Петков. За да бъде предоставен на общината първо общински съвет трябва да го реши на сесия. Той допълни, че Община Пловдив все още не е поискала стадиона.

Тодор Петков беше категоричен, че собствеността е на държавата и ако стадиона се даде на концесия тя ще бъде оспорвана от държавата. Първата концесия беше проведена правилно, но нямаше акт за държавна собственост.Общински съвет ако иска да предостави стадионът на концесия ще трябва да отправи искане до Министерски съвет за деактуването му от публична държавна в публична общинска собственост.

Според него обявяването на концесията е преждевременно, тъй като все още не е уточнена собствеността върху съоръжението.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).