Тотев: Плащаме задълженията на басейн "Младост", съоръжението става общинско

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
15:16 / 26.03.2012
8027
До две седмици договорът на наемателя на басейн "Младост" ще бъде прекратен и съоръжението ще стане общинско, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това заяви кметът Иван Тотев след приключване на срещата между него, ресорния зам.-кмет Георги Титюков и около 10-на родители и треньори по плуване, които днес протестираха пред община Пловдив заради това, че вече пети ден басейнът не работи. 

"В края на тази седмица стартира републиканското първенство по плуване, къде да тренират децата ни и как да поддържат форма. Искаме общината да реши този проблем", настояваха протестиращите. Припомняме, че басейнът беше затворен в средата на миналата седмица, тъй като EVN спря топлоподавенето и електроснабдяването на сградата заради неплатени сметки. 

Днес Тотев беше категоричен, че предвид множеството успехи на пловивските плувци, на престоящата сесия ще внесе предложение за поемане на задълженията на басейна от страна на Община Пловдив. Градския парламент ще трябва да реши разсроченото изплащане на близо 300 хил.лв. за ток, вода и парно, а ремонтът на съоръжението ще бъде направен през лятото на тази година. 

Градоначалникът  поясни още, че след като съоръжението стане общинско, то там ще се назначат общински служители и всички разходи вече ще се правят от градската институция, съответно и приходите пак ще влизат там. Басейнът пак ще може да се ползва от Спортното училище, както и досега, но след направен между двете страни договор.

"В басейн "Младост" ще има вече ред", закани се Тотев и допълни, че от другия месец стартират и търговете за открития там басейн.


Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).