Общината дава 180 000 лв. за ремонт на басейн "Младост"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:25 / 23.03.2012
3120
Веднага след като мине републиканското първенство по плуване басейн "Младост" ще бъде ремонтиран, съобщи зам.-кметът Димитър Кацарски, предаде репортер на Plovdiv24.bg. В момента съоръжението е в лошо състояние, с паднала мазилка и липсваща аспирация.

"180 000 лв. сме заделили в бюджет 2012г. за реконструкция на басейна, но това няма да реши проблема, ще търсим окончателен вариант", каза още Кацарски.
 
Припомняме, че преди време кметът Иван Тотев съобщи, че договорът на наемателя на басейн "Младост" е прекратен. Градоначалникът уточни, че въпреки това, до стартиране на процедурата за концесия на съоръжението, то ще се стопанисва от досегашния наемател.

"Този басейн е показателен пример за това как някой стопанисва нещо, не се грижи за него и Общината трябва да плаща за всичко", не спести критиките си към предишните управления на Пловдив градоначалникът. Той поясни, че още в началото на мандата му се е оказало, че съоръжението е отдадено за стопанисване, но Общината е плащала разходите на "стопанина" и при това без да получава част от приходите от басейна.

"Това е вменено в договора за ползване и ако това не бъде извършено, той ще бъде прекратен и съоръжението ще бъде дадено или под наем или на концесия с реални ангажименти за реконструкция", заяви още Тотев.

"Крайно време да се разбере, че Община Пловдив няма да финансира нещо, което е задължение на някой друг и няма повече да търпи такива наематели", закани се тогава градоначалникът.



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).