Велизар: Феновете на Ботев участваха в Катуница като граждани на България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
15:05 / 26.09.2011
7831
"Феновете на Ботев изразиха гражданската си позиция. Те не участваха в събитията в село Катуница като футболни запалянковци, а като граждани на България, заяви в актуално Студио "Дерби" Велизар Цолакидис, който представляваше ултрасите на "канарчетата".

"Футболният фен е привърженик, докато е на стадиона. Когато излезе, всеки е гражданин и може да изрази своята позиция. Цяла България ни подкрепя, най-лесно е да се обвиняват феновете.", коментира Цолакидис.

"Възмутен съм от отразяването на случая. Някои медии твърдяха, че там са се събрали само 200-300 души фенове на Ботев и Локо. Хората свършиха това, което отдавна трябваше да свърши държавата. Ако някой се беше постарал по-рано, нямаше да се стигне дотук. Какъв етнически конфликт? Това е криминален случай. Къде е държавата? Всички постройки на цар Киро са незаконни.", допълни той.

"Не може да се забърква името на Ботев. Когато един е виновен, той трябва да си понесе последствията. Но не може да се заклеймяват всички като лумпени, наркомани и пияници. Трябва държавата да започне да работи. Каквото беше досега, беше. Изтровиха България с този алкохол. Изтрепаха държавата. Какъв цар е този човек? На кого е цар? Властта трябва да се използва по предназначение. Нека от правителството да не бъдат щрауси и да свършат неща, които не са свършени за 20 години", каза още Велизар. 

"В тези събития не присъстваха само привърженици на Ботев Пловдив. В този протест се включиха много граждани, много хора от селото и видяхте после дойдоха и над 500 рокери", завърши Цолакидис.



Виж коментарите (13)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).