ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (8)
Сийка Барбулова: Младите хора трудно се мотивират да спортуват
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:26 / 19.05.2007Коментари (0)3179
© Plovdiv24.com
С една от легендите и емблемите на българското гребане олимпийската шампионка от Монреал 1976 Сийка Барбулова даде специално интервю за читателите на Plovdiv24.com. Сега тя е председател на спортен клуб по гребане "Хеброс" Пловдив. Клубът е създаден през 1999 година като в момента общо състезателите в тима наброяват 50 гребци. Първото участие на СК "Хеброс" на републиканското първенство по гребане е през 2001 година, като до сега е редовен участник. През 2002 година клуба е комплексен първенец.

- Г-жо Барбулова, как оценявате изминалият държавен отборен шампионат по гребане, който се проведе в Пловдив и как според вас се представи вашия клуб?
- Мисля, че стана едно отлично състезание. Нашият клуб се представи на едно добро ниво. Аз лично си направих едно генерално класиране и нашия отбор "Хеброс" заема трето място с 295,5 точки общо. Първи са ЦСКА с 517 точки, а след това се нареждат Локомотив (Русе) с 296,5 точки. Искам да направя едно сравнение. В град Русе работят петима треньори по гребане, докато в нашия клуб са двама. Другите два пловдивски клуба СК "Черпоков" и "Тракия", които взеха участие в шампионата, са седми и осми в общото класиране.

- Трудно ли според вас се мотивират младите хора на спорт?
- Изключително трудно. Младите хора не са свикнали да спортуват. Сега тях ги интересува само дискотеки, компютри, купони и други неща от ежедневието, но не и от спорт. Нашата цел е да привлечем повече гребци на Гребната база за да може спортуват, като по този начин те ще са здрави и ще са далеч от другите пороци тютюнопушенето, алкохола и наркотиците. Трябва държавата да се грижи здравето на младото поколение, като в училищата да се създадат условия за спортуване като по този начин децата ще се възпитават на добро поведение.

- Само финансовия стимул ли е разковничето на успеха на един състезател?
- Не разбира се. Първо трябва да дадеш всичко от себе си, а след това финасовия стимул е само плод на твоето добро представяне. Естествено, че трябва да поощряваме нашите състезатели с финанси, за да се чувстват добре и това допълнително ще допринесе за следващи успехи.

- Трудно ли се издържа клубът. Как помага държавата и общината на клуба?
- Трудно е, но не се оплакваме. От ДАМС всяка година въз основа на класирането в шампионата отборът получава финанси, които федерацията по гребане ги разпределя. Искам да подчертая, че Община Пловдив също ни подпомага с пари. Но трябва още да се подпомага с финанси от страна на общината, тъй като например във Варна общината налива страшно много пари в спорта и това естествено дава и отлични резултати.

- Какви са бъдещите състезания на клуба?
- На първо време ни предстои Балканиада, която ще се проведе през месец юли и най вероятно ще е в Пловдив. След това Държавен индивидуален шампионат и през есента участие в Международната регата в Солун.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Безплатни тренировки и много награди днес на празник в район "Тракия"
Цяла България страда заради Григор Димитров
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: