Стадион "Пловдив" може да е и 45-хиляден

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (94)
15:28 / 26.07.2011
22036
На пресконференцията за стадион "Пловдив", кметът на града Славчо Атанасов също взе думата по повод инвестицията на испанците казвайки: "Проектът наистина е чудесен, страхотен е! Това което аз искам, проектът на стадиона да се увеличи, защото 25-хиляден стадион за Пловдив е недостатъчен за мен. Това е малък стадион за град като Пловдив. Трябва да е поне 35-хиляден. С 25-хиляден стадион няма да можем да посрещнем националите в Пловдив.

"Другото което е, че както виждам стадион "Пловдив" на практика трябва да се разруши, ако ние приемем този проект. Оттук нататък трябва да чуем експертизата. която върви за съоръжението. Това което най-много ми харесва, че целогодишно ще бъде използван" добави още Атанасов.

Кметът също така попита испанските инвеститори: "В крайна сметка, ако се бутне стадион "Пловдив", кой ще поеме разходите за стадиона. Това е много важно, тъй като там ще отидат милиони. Ако испанските инвеститори кажат друго, нека го кажат. Мен ме интересува дали в сделката ще влезе и самото премахване на стария стадиона".

Веднага след изказването на кмета на Пловдив Славчо Атанасов, генералният мениджър на архитектурното бюро "ГРАС" Габриел Седа отговори на въпросите му.

"Ние сме включили разрушаването на стадиона в проекта. Разходите изцяло ще ги поемем ние", каза Седа.

"Без никакъв проблем можем да разширим стадиона не до 35-хиляди, а до 45-хиляди", завърши мениджърът.



Виж коментарите (94)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 28


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).