Габриел Седа: Искаме да направим нещо добро за самите граждани на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
15:04 / 26.07.2011
7028
Генералният мениджър на архитектурното бюро "ГРАС" Габриел Седа сподели на пресконференцията за стадион "Пловдив": Вчера представихме в София общо трите проекта за България и днес дойдохме в Пловдив да представим нашата идея за вашия стадион. Когато изработвахме концесията и плана за този стадион в Пловдив нашата единствена и основна мисъл беше да направим така, че да се получи нещо добро за самите граждани на Пловдив да е удобно и комфортно за тях". Това предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Имаме две основни задачи. Първата от тях е да уважим сега съществуващия стадион и парк в Пловдив и от друга страна, бяхме наясно, че трябва да се разширят съоръженията за тенис, лекоатлетическата писта и футбол", добави Седа.

"Ние искаме да направим един малък компактен стадион за 25 000 зрители, както и една атлетическа писта, която да се вписва в цялото спортно съоръжение от капацитет за 9000 зрители, за да може да поеме каквото и да е събитие", завърши генералния мениджър.

"Също така включихме в този проект възможността да бъде финансиран посредствено едно развитие на търговски и градски площи в зоната която ще се строи. Затова искаме да съчетаем, това което бих нарекъл респект към околната среда. Това е важна зона за Пловдив. Целта е да се финансира проекта и да направим, така че един стадион, на който обикновено и нормално се влиза само за 20 дни в годината, когато са мачовете. Искаме да се използва 365 дни. В планирането на този проект участваха хора, който имат реализирани 68 стадиона в света, завърши Грабриел Седа.



Виж коментарите (14)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 13


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).