Кметът: Ако стад. Пловдив ще се бута, ще искаме пълна банкова гаранция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (53)
15:00 / 23.06.2011
16787
"Ако се реши, че стадион Пловдив трябва да се бутне,  задължително ще искаме пълна банкова гаранция от испанските инвеститори", заяви днес кметът Славчо Атанасов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Така той отговори на журналистически въпрос, как ще се процедира, ако се установи, че съоръжението е негодно и трябва да се бутне. Припомняме, че вчера премиерът Бойко Борисов нареди резултатите от въпросната проверка да станат известни до не повече от 14 дни.

"След като комисията бъде готова с някакво становище, ще организирам и Общественото обсъждане за съдбата на стадиона, за което вчера вече казах", поясни кметът. Стана ясно, че той ще в настоява в Експертният съвет, който ще се произнесе за състоянието на съоръжението, да участват и арх. Вальо Маринов, както и зам.-кметът  Георги Титюков.

По същата тема, зам.кметът Георги Титюков заяви, че е съгласен стадион "Пловдив" да се бутне и да се построи наново, но се притеснява да не се получи ситуацията с гръцкия АЕК, където след бутане на техния стадион,нов  не е построен.

Той също смята, че трябва да се иска пълна банкова гаранция от инвеститора, за да може в случай, че той спре строежа, общината да го завърши.

Относно изявленията на някои спортни дейци, че Община Пловдив не е изпратила нужната документация на испанските инвеститори, Титюков беше категоричен, че притежава документи,  доказващи точно обратното. 

"Въпреки това,  днес ще бъде изпратен повторно целия набор с документи, които испанците искат- скици на стадиона, информация за града, моловете, хотелите, посещаемостта на мачовете, отстоянието от летището и др.", каза още зам.-кметът.


Виж коментарите (53)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).