ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (24)
Локо срази Ботев с 2:0
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:50 / 24.03.2007Коментари (0)8599
Локо победи Ботев в последното истинско дерби останало в българскя футбол. Битката на терена бе истинска и коректна, а атмосферите на трибуните ненадмината за българските стандарти.

Домакините успяха да наложат традиционния си натиск още с първия съдийски сигнал. Само няколко секунди бяха изтекли, когато Въндев отправи силен удар от границата на наказателното поле, топката се топна точно пред Лилчо, който я изтърва към вратата си, но успя да я закове на самата голлиния.

Само минута по-късно Локо организира нова опасна атака, Балдованлиев нахлу по лявото крило и центрира топката успоредно на голлинията, но нямаше негов съотборник, който да я засече.

В седмата минута след разбъркване пред наказателното поле на "жълто-черните" топката попадна у Въндев, той отправи силен удар в долния десен ъгъл, но Арсов с вещина успя да избие топката в корнер.

В 11-та минута след хубава атака отново от ляво, топката бе отправена към тарана на домакините Балдованлиев, но той стреля на сантиметри покрай страничната греда.

В 20-та минута аржентинецът Алегре смени принудително контузения Кръстев.

В 27-та минута Въндев посрещна една центрирана топка, стреля силно, ударът се превърна в пас към Халими, който от непосредствена близост не успя да насочи коженото кълбо в мрежата на Арсов.

В ответната атака Ботев успя да организира опасна контра по дясното крило, топката бе центрирана към Чипилов, който оставен сам пред Колев стреля с глава, но вратарят успя да закове топката пред голлинията си.

В 31-та минута Златински проби мощно от ляво, премина няколко защитници и центрира към македонецът Балдованлиев, който след удар с глава не остави никакви шансове на Арсов за 1:0.

Само две минути по-късно Гаров се засуети, Златински му открадна топката, пусна я към Халими, който на точката на дузпата сам срещу Арсов не успя да преодолее вратаря. Номер едно в отбора на Ботев успя да спаси интригата в срещата.

В 36-та минута Даксон влезе принудително на мястото на най-добрия в редиците на домакините Халими.

В 41-та минута бе и първата реална опасност за вратата на Локомотив. След центриране от корнер Колев увисна, но Видолов не успя да насочи топката към опразнената врата.

В последната минута на първото полувреме Даксон пусна хубава топка към Красимир Димитров, който от границата на наказателното поле отправи силен удар, профучал близо до лявата греда на Арсов.

Второто полувреме домакините бяха пълно господари на терена и тотално надиграха вечните су съперници.

В 50-та минута "смърфовете" организираха скоростна атака, Въндев нахлу в половината на Ботев, Балдованлиев повлече защитата на домакините със себе си, топката бе отправена към Даксон, който отблизо стреля над гредата.

В 55-та минута бе и най-интересното положение в срещата. Гостите организираха атака, топката бе центрирана към Видолов, който непокрит от точката на дузпата стреля опасно с глава, но Колев виртуозно спаси. "Черно-белите" организираха бърза контраатака, най-добрият на терена Въндев пое топката пробяга целия терен, влезе в наказателното поле на "жълто-черните" и с удар покрай Арсов удвои резултата.

Само две минути по-късно "смърфовете" отново организираха скоростна атака при която бяха четирима на двама в полза на домакините, но Арсов пак успя да спаси отбора си и отрази удара на Въндев.

В 72-та минута бе и най-чистото положение след почивката. Даксон се пребори за една топка в центъра, пусна хубав пас в коридор към Балдованлиев, който остана сам срещу Арсов, но отново вездесъщият страж на Ботев успя да спаси отбора си.

В 82-та минута "черно-белите" отново организираха атака в която имаха числено предимство, но Даксон се размина с головия пас.

Главният рефер Кольо Данев в дадени моменти от срещата ощети и двата отбора, но не успя да повлияе на крайния изход на двубоя. В някой спорни момента свири фаулове в полза на Локомотив, за които от щаба на гостите имаха донякъде основателни претенции. В последните минути пък Данев спести откровен червен картон на Алегре от гостите. Аржентинецът първо се опита да счупи крака на Даксон изритвайки го отзад след като бразилецът за пореден път го премина. Секунди по-късно Алегре се изплю в лицето на падналия на земята Златински, но не бе санкциониран дори и с жълт картон за тези си провинения.

Още по темата: общо новини по темата: 49
03.04.2007
27.03.2007
26.03.2007
26.03.2007
26.03.2007
26.03.2007
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Минал през втория отбор на Байерн Мюнхен e на проби в Локо Пловдив
Четвърта раздяла в Марица! Напусна рекордьорът по мачове от последните 2 сезона
Бронзов медалист с Ботев става шеф в ЦСКА-София
Юношите на Марица с равенство и загуба
Отборът на Труд стана четвърти в държавното по хандбал за момчета до 11 години
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: