Георги Колев: Веднага щом преобразуваме консорциум "Пловдив" в АД, концесията на стадион "Пловдив" ще стане факт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
14:20 / 08.05.2011
12564
Plovdiv24.bg продължава да следи наболялата тема за стадион "Пловдив". Репортерът на сайта отново се свърза с адвоката на едноименния консорциум "Пловдив" Георги Колев, за да провери до какъв етап е стигнала работата на консорциум "Пловдив" по проекта за стадиона.

Г-н Колев, от предното интервюто с вас стана ясно, че програма "Джесика" стартира януари месец. До края на месец януари вие трябваше да сте подготвили документите и подали иска за финансиране, след което от въпросната европейската програма да очаквате отговор дали сте допуснати в квалификационната част на програмата и при какви условия. 

Казахте още, че на 04.03.2011г. в Европейската банка за възстановяване и развитие ще бъде внесено копие от проекта за редуциране на стадион "Пловдив" и от 20.03 до края на месеца вие предвиждахте да запознаете пловдивската общественост с вида на проекта, с направените разчети за възстановяването на стадиона и с архитектурните планове. Какво стана и защо до сега няма развитие по случая?

Това, което ни забави е преобразуване на дружеството, от Консорциум, в АД. Това е изискване, поставено от община Пловдив, което сме длъжни да спазим.

Кога ще стане това?

На 21.06.2011г. е общото събрание на Консорциум "Пловдив". На него, дружеството ще бъде преобразувано в АД и документът ще бъде подаден в търговския регистър.

Г-н Колев, защо това става толкова късно, не знаехте ли за тази дата още преди време?

Не сме предполагали, че датата ще бъде толкова далечна. Нека уточня, тя ни беше определена чрез покана от Държавен вестник.

Кога ще можете да подпишете договора за концесия?

Веднага, щом като преобразуването стане факт. Финансирането е предмет на работа, която тече в момента. Обещавам, че ще ви държа в течение, защото пак казвам, вие сте единствената медия в Пловдив, която толкова активно и безпристрастно се интересува и отразява концесията на стадион "Пловдив".



Виж коментарите (7)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).