ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Халими единствен с болки преди дербито
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:32 / 21.03.2007Коментари (0)2193
©
На провелата се вчера среща между полицията, представители на футболните клубове Локомотив Пд и Ботев Пд, в присъствието и на фенове бяха разрешени последните детайли около организацията на предстоящото в събота вечно дерби на Пловдив.

На запалянковците е разрешено да внесат факли, стига да се ползват по предназначение и такива да не попадат на пистата или терена. Представителите на двата фенклуба имаха възможността да представят плановете си за допълнителни консумативи и средства за създаване на подобаваща за този сблъсък атмосфера по трибуните. Органите на реда проявиха разбиране към инициативите от страна на черно-белите фенове и при тази ситуация от фенклуба изказва благодарността си към полицията.

Близо 1000 полицаи ще блокират града тази събота, като бяха заявени традиционните за подобни мачове мерки - щателна проверка по входовете, недопускане на пияни или неадекватни запалянковци, като за тази цел алкохол няма да се продава на километър от двата стадиона - "Локомотив" и "Христо Ботев".

Либералното отношение на полицията със сигурност е знак, че държантата институция е готова на всичко да подкрепи феновете в техните инициативи, включващи безапелационна подкрепа на любимия отбор по всички възможни начини. От друга страна "Полицията" насочва по-голямата част от усилията си в привеждането си в пълна бойна готовност с цел свовременно предотвратяване всякакви сблъсъци преди, повреме и след сблъсъка. В този смисъл всички бяха кадегорични, че няма да толерират подобни действия на насилие, съпътстващо вечното дерби и ще работят заедно за мирното протичане на съботния ден.

Лаута ще има възможност да събере 11 000 души, след като от полицията разрешиха разширяването на двата сектора са близо 1000 места. Запалянковците на двата отбора ще са по-близо помежду си, но ще бъдат разделяни от висока ограда и значителна бройка охранители. Билетите за мача ще бъдат специално изготвени за този мач и продажбата им ще започне в деня на мача - на стадион "Христо Ботев" от 10.00 ч., а на Лаута - в 12.00 ч.

Рефер на двубоя е Кольо Данев, а негови помощници са Никола Джугански и Венцислав Гавраилов. Срещата ще започне от 15.00 ч. и ще бъде предавана пряко по БНТ.

Единственото притеснение за старши-треньорът Иван Маринов е свързано с Илами Халими, чието присъединяване към основната група се забави. Македонецът все още изпитва болки в коляното, след като бе зверски наритан от Тиаго Силва преди 10 дена на дербито с ЦСКА в Пловдив. Очакванията на Масларя и целия спортно-технически щаб са свързани с напълното възстановяване на халфът, известен повече с прякора си Баба.

Още по темата: общо новини по темата: 49
03.04.2007
27.03.2007
26.03.2007
26.03.2007
26.03.2007
26.03.2007
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Минал през втория отбор на Байерн Мюнхен e на проби в Локо Пловдив
Георги Минчев отново заслужи доверието на Илиан Илиев
Пловдивски футболист с култов танц в съблекалнята след победен гол в Литва
Левски с четири открити тренировки до мача с Локомотив
Героите на Локо от шампионския сезон получават овации от феновете преди мача с Левски
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: