Министър Нейков: Между 12 и 15 млн. лв. са необходими за завършването на Колодрума

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
17:52 / 18.02.2011
7784
На днешният патронен празник на СУ "Васил Левски", за който специално бе дошъл спортният министър Свилен Нейков, Plovdiv24.bg направи кратко интервю с него. Министър Нейков отговори на наболели въпроси касаещи спорта в Пловдив.

Каква е ситуацията около стадион "Пловдив", ще бъде ли подпомогнат от държавата?

Засега само водим преговори, но те са за бъдеще време, за да може стадиона да има определен статут и да бъде подпомогнат от държавата няма друг начин иначе да се получи.

Варианта с концесията за стадион Пловдив, ще се осъществи ли?

Може да бъде даден, но трябва да има инвестиционна политика и инвестиционна програма.

Документите вече са дадени, чака се единствено решението?

И двата варианта са приемливи и даването на концесия и подпомагането на държавата, стига да има концесионер и да знаем, че има една добра концесионна политика.

Тече ли разследване около приятелския мач България-Естония?

Започнали сме, но не точно разследване, запознаваме с всички документи около този мач. Инспекторатът на министерството прави проверката. По думите на Борислав Михайлов обаче българската страна няма вина, тук става въпрос за некоректност от страна на съдията. Малко се преекспонират нещата в случая.

А каква е ситуацията с замразения строеж на Колодрума?

По отношение на него, работим за неговото завършване. Създаден е екип, който включва експерти от спортното и финансово министерство, както и от общината. Искаме Колодрумът да бъде завършен, но има процедури, които трябва да спазим. Те са такива, които не мога да се случат за месец-два. Ако се движим по закон, първо трябва да се докаже, че не е държавна помощ.

Какви средства ще бъдат необходими за завършването и от къде ще дойде тази финансова помощ?

Между 12 - 15 млн. лв. може да бъде завършен Колодрума. 

Зам.-кметът Георги Титюков, който също присъстваше на тържествата на Спортното училище, изказа своята благодарност към спортния министър за това, че е взел идеята за довършването на Колодрума.

"Още на 17 май поставих този въпрос и в този кратък период Свилен Нейков е направил среща с финансовия министър и с колоездачното дружество "Цар Симеон". Искам лично да му благодаря, че взе присърце този въпрос, тъй като Пловдив няма голяма, хубава, многофункционална спортна зала".


Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 25


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).