Титюков към Бойко: Оправете стадион "Пловдив" за национален

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (124)
10:25 / 23.12.2010
26366
Стадион "Пловдив" да се довърши и да се превърне в национален, за което правителството да инвестира около 20 милиона лева - това предлага заместник-кметът на Пловдив по спорта Георги Титюков в писмо до премиера Бойко Борисов и спортния министър Свилен Нейков. Идеята Титюков споделил с футболната звезда Христо Стоичков, който се ангажирал лично да я представи на министър-председателя.

Мотивите на Георги Титюков са, че евентуалното изграждане на втори национален стадион в столицата, което се обсъжда през последните седмици, би струвало много повече - от порядъка на 120-150 милиона лева за 40 000 места. Освен пестенето на средства по време на криза, се изтъква и тезата, че с това би се прекратило изкуственото струпване на институции и обекти с обществена значимост в София. Според пловдивския заместник-кмет по спорта стадион "Пловдив" има капацитет, достатъчен за домакинство на финал от Шампионска лига или Лига Европа например - за тях изискването е 50 000 места, а пловдивският стадион е проектиран за 53 хиляди седалки.

В писмото си до Бойко Борисов Георги Титюков допълва, че край стадион "Пловдив" има изградена удобна инфраструктура - паркинги, тренировъчни игрища, дублиращ стадион, тенис кортове, Гребна база. Изтъква се близостта на Летище Пловдив, както и фактът, че климатът в града е доста по-благоприятен за спортни събития на открито, отколкото в столицата.



Виж коментарите (124)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 9


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).