Кметът на Дълго поле възражда футбола в селото, целта е промоция в Трета лига

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
11:08 / 21.02.2024
5877
Кметът на Дълго поле Тодор Танански е амбициран да възроди футбола в пловдивското село. В момента мъжкият отбор на Дълго поле е лидер в "А“ Областна група I и има реални шансове да се бори за участие в бараж за влизане в Трета лига.

"Ако не още този сезон, от другия със сигурност ще направим по-добра организация и селекция в тима, за да преследваме целта Трета лига. През последните 2 години отборът ни върви по възходяща линия, откакто треньор стана Григор Иванов. Теренът ни е в добро състояние, а в момента монтираме система за по-модерно напояване, за да не се налага да разпъваме пръскала и маркучи“, заяви за Plovdiv24.bg Тодор Танански.

В събота (24 февруари) Дълго поле приема Тракия (Нови извор) в първия си официален мач за 2024 година. Възпитаниците на треньора Григор Иванов са лидери с 36 точки (11 победи, 3 равенства и 2 загуби), следвани от отборите на Спартак (Болярци) с 35 точки и Житница с 34 т.

До края на редовния сезон остават два кръга, след което първите 3 отбора в двете "А“ областни групи ще оформят шестица, в която ще се играе "всеки срещу всеки“ на разменено гостуване. Победителят в крайното класиране ще участва в бараж за влизане в Трета лига – Югоизточна група.

От "А“ Областна група II сигурни участници в шестицата са тимовете на Марица (Милево) и Борислав 2009 (Първомай).


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).