ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бивш играч на Локо с гол при важна победа на Марица във Втора лига
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:28 / 04.12.2023Коментари (0)1034
© ФК Марица
Марица постигна изстрадана, но заслужена победа при домакинството си на ЦСКА 1948 II. "Жълто-сините" записаха изключително важен успех с 1:0 над действащия шампион на Втора лига. Двубоят бе от 19-ти кръг и се игра на стадион "Марица".

Маричани се раздадоха докрай и заслужено спечелиха. Те можеха да запишат и по-убедителна победа, но отново пропуските пред противниковата врата не позволиха мачът да бъде по-спокоен за пловдивските футболисти.

Марица бе далеч по-активният тим през първата част и организира натиск още от първите минути. Няколко опасни атаки за пловдивчани завършиха без удар към вратата. В 17-та минута Валери Домовчийски отигра с глава от малък ъгъл, но вратарят успя да реагира. В 19-та минута Веселин Марчев засече с глава центриране с левия крак на Георги Трифонов и откри резултата с хубав гол, който в последствие се оказа и единствен.

В 28-та минута Георги Трифонов излезе на скорост срещу вратаря със защитник на гърба и завърши, но неточно. Две минути по-късно Кристиян Бойчев от гостите стреля от дистанция по земя покрай вратата. Домакините развиха още няколко много добри атаки, които не съумяха да завършат с опасен удар.

И през втората час Марица бе отборът, който диктуваше събитията на терена, с изключение на няколко минути в края на двубоя. В 48-та минута Веселин Марчев стреля от дъгата на наказателното поле, но топката мина на десетина сантиметра встрани. Петър Начев се намеси отлично при удар отблизо на играч на гостите.

В 53-та минута хубава атака през центъра и извеждащ пас на Станислав Маламов беше завършен от капитана Домовчийски, но той бе неточен. В 57-та минута Георги Трифонов напредна по фланга и центрира към Домовчийски, който стреля без забавяне под гредата, но вратарят на гостите с мъка спаси сигурен гол.

Малко по-късно защитник изчисти пред голлинията след нов удар на Домовчийски. Топката се разходи пред голлинията без да бъде засечена и след центриране на Соломон Джеймс. Ново подобно центриране, но на Марчев, завърши по същия начин в 72-та минута.

Към края на мача гостите се опитаха да променят негативния развой за тях. Удар от дистанция на Мартин Атанасов бе спасен акробатично от Петър Начев в 80-та минута. Отново Атанасов стреля опасно в 85-та минута, Начев бе на мястото си и отново се справи. Гостите удариха греда в 89-та минута на мача след силен удар от дистанция на Калоян Стрински. Илиян Йорданов можеше да сложи точка на спора и да успокои пловдивчани, но ударът му бе разгадан от стража на гостите. Преслав Антонов имаше шанс в последните секунди, но бе твърде неточен.

Така Марица се завърна на победния път и добави много важни 3 точки към актива си в последното си домакинство за годината. С актив от 22 точки "жълто-сините" заемат 13-та позиция. В последния кръг за годината на пловдивчани им предстои тежко гостуване на Спортист (Своге).
Още по темата: общо новини по темата: 136
02.05.2024
30.04.2024
30.04.2024
26.04.2024
22.04.2024
20.04.2024
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Тъжен ден за пловдивския футбол! Марица изпадна от Втора лига
Бургазлия свири мач на Марица в четвъртък
Марица показа головете от мача със Струмска слава
Шанс за Марица! Струмска слава с много проблеми преди визитата в Пловдив
ПФК Марица: Подкрепете отбора в тежкия домакински двубой!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: