ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бивш играч на Локо с гол при важна победа на Марица във Втора лига
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:28 / 04.12.2023Коментари (0)1222
© ФК Марица
Марица постигна изстрадана, но заслужена победа при домакинството си на ЦСКА 1948 II. "Жълто-сините" записаха изключително важен успех с 1:0 над действащия шампион на Втора лига. Двубоят бе от 19-ти кръг и се игра на стадион "Марица".

Маричани се раздадоха докрай и заслужено спечелиха. Те можеха да запишат и по-убедителна победа, но отново пропуските пред противниковата врата не позволиха мачът да бъде по-спокоен за пловдивските футболисти.

Марица бе далеч по-активният тим през първата част и организира натиск още от първите минути. Няколко опасни атаки за пловдивчани завършиха без удар към вратата. В 17-та минута Валери Домовчийски отигра с глава от малък ъгъл, но вратарят успя да реагира. В 19-та минута Веселин Марчев засече с глава центриране с левия крак на Георги Трифонов и откри резултата с хубав гол, който в последствие се оказа и единствен.

В 28-та минута Георги Трифонов излезе на скорост срещу вратаря със защитник на гърба и завърши, но неточно. Две минути по-късно Кристиян Бойчев от гостите стреля от дистанция по земя покрай вратата. Домакините развиха още няколко много добри атаки, които не съумяха да завършат с опасен удар.

И през втората час Марица бе отборът, който диктуваше събитията на терена, с изключение на няколко минути в края на двубоя. В 48-та минута Веселин Марчев стреля от дъгата на наказателното поле, но топката мина на десетина сантиметра встрани. Петър Начев се намеси отлично при удар отблизо на играч на гостите.

В 53-та минута хубава атака през центъра и извеждащ пас на Станислав Маламов беше завършен от капитана Домовчийски, но той бе неточен. В 57-та минута Георги Трифонов напредна по фланга и центрира към Домовчийски, който стреля без забавяне под гредата, но вратарят на гостите с мъка спаси сигурен гол.

Малко по-късно защитник изчисти пред голлинията след нов удар на Домовчийски. Топката се разходи пред голлинията без да бъде засечена и след центриране на Соломон Джеймс. Ново подобно центриране, но на Марчев, завърши по същия начин в 72-та минута.

Към края на мача гостите се опитаха да променят негативния развой за тях. Удар от дистанция на Мартин Атанасов бе спасен акробатично от Петър Начев в 80-та минута. Отново Атанасов стреля опасно в 85-та минута, Начев бе на мястото си и отново се справи. Гостите удариха греда в 89-та минута на мача след силен удар от дистанция на Калоян Стрински. Илиян Йорданов можеше да сложи точка на спора и да успокои пловдивчани, но ударът му бе разгадан от стража на гостите. Преслав Антонов имаше шанс в последните секунди, но бе твърде неточен.

Така Марица се завърна на победния път и добави много важни 3 точки към актива си в последното си домакинство за годината. С актив от 22 точки "жълто-сините" заемат 13-та позиция. В последния кръг за годината на пловдивчани им предстои тежко гостуване на Спортист (Своге).
Още по темата: общо новини по темата: 146
22.05.2024
15.05.2024
13.05.2024
11.05.2024
11.05.2024
10.05.2024
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица с последна контрола преди Ботев
Ужасен терен в Асеновград, Славчо Шоколаров с два гола при победа над Марица
Бивш голмайстор на Марица избра да продължи кариерата си в Трета лига
Спартак и Марица с контроли през седмицата
С "жълто-черна" комбинация Марица победи дубъла на Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: