ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (24)
"Цар Симеон" готов за домакинството на етап от колоездачната обиколка на България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:01 / 09.09.2010Коментари (1)849
© Plovdiv24.bg
Пловдивското колоездачно дружество "Цар Симеон 1898" вече е напълно готово да поеме домакинството на 12 и 13 септември на етап от 60-тата юбилейна Международна колоездачна обиколка на България, който минава през Пловдив. Това съобщи изпълнителният директор на клуба Йордан Зашев. Според него организацията и финансирането на мащабната проява под тепетата е обезпечена на сто процента. Голяма помощ по отношение на финансите е оказала и Община Пловдив.

Решението на шефовете на Българския колоездачен съюз Пловдив да бъде етапен град е заради отличната организация, която създаде колоездачно дружество "Цар Симеон" през миналата и по-миналата години, когато Обиколката на България финишираше в града под тепетата.

Сега колоната пристига в Пловдив на 12 септември от град Гоце Делчев, като дължината на трасето ще бъде 202 километра. Преди да дойдат под тепетата бегачите ще минат от Гоце Делчев през Доспат - Девин - Широка лъка - Пампорово и Асеновград, за да финишират в Пловдив пред новостроящата се многофункционална спортна зала и покрит колодрум на бул. "Найчо Цанов". Финалът е там около 17 часа.
Час преди финала бул. "Найчо Цанов" ще бъде затворен изцяло за моторни превозни средства, а по "Асеновградско шосе" ще бъдат въведени временни ограничения на движението на МПС.

Очаква се лично кметът на Пловдив Славчо Атанасов да посрещне колоездачите и да награди призьорите.
Веднага след награждаването на специално обособена шатра ще се проведе пресконференция с победителя на етапа и с носителите на отделните фланелки. На 13 септември колоната тръгва от Пловдив към Казанлък за ІІІ етап от родния тур.

"Нашият клуб е подготвен да оправдае гласуваното голямо доверие като ни се дава етап от Обиколката. Вече сме създали перфектна организация при пристигането на колоната, награждаването на победителите и обслужването на над 300 състезатели, треньорски, технически, медицински и съдийски екипи. Надяваме се на пълното съдействие и подкрепата от цялата общественост на Пловдив", коментира изпълнителният директор на "Цар Симеон 1898" Йордан Зашев.

Международната колоездачна обиколка на България през тази година се очертава като изключително силна. Тя отново е с коефициент 2.2 и е част от календара на международния колоездачен съюз. В тазгодишното издание на Обиколката ще вземат участие 21 отбора от 3 континента. Състезателите ще трябва да изминат за девет дни общо 1566 км, като преминат през 11 български града.

Специално за събитието у нас се очаква да пристигне голямата испанска звезда в колоезденето Франсиско Мансебо, който има класирания в топ 6 на трите най-големи европейски обиколки - "Тур дьо Франс", "Вуелтата" на Испания и "Джирото" на Италия. За родния тур този сезон се очаква да дойдат още дузина много силни и елитни колоездачи от Европа.
Още по темата: общо новини по темата: 13
26.09.2010
22.09.2010
20.09.2010
18.09.2010
18.09.2010
17.09.2010
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Цъкам минуси на буферите :)
на 09.09.2010 г.
0
 
 
Хубаво етапче.Минавал съм през частта от Девин насам. С МТБ и страхливо спускане стигнах до 74 км/ч,а тези момчета ще подминат и 100 така ;)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Минал през втория отбор на Байерн Мюнхен e на проби в Локо Пловдив
Четвърта раздяла в Марица! Напусна рекордьорът по мачове от последните 2 сезона
Бронзов медалист с Ботев става шеф в ЦСКА-София
Юношите на Марица с равенство и загуба
Отборът на Труд стана четвърти в държавното по хандбал за момчета до 11 години
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: