ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Венци Стефанов: Кой допусна Ботев (Пд) да се напълни с всякакви от кол и въже? Срамота!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:53 / 16.10.2023Коментари (1)7312
© Plovdiv24.bg
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов направи поредния култов коментар по своята любима тема - националния отбор на България и броя на чуждестранните футболисти в нашите клубове.

"Само като видях нашия състав, ми стана ясно, че нещата не отиват на добре. Паднахме от държава с един файтон хора. За последните две години Литва има общо три победи - две над България и една над Сан Марино. Е? Навремето Батето смени Митко Пенев след победа и равен на европейското. Батето! Батето! А реално Пенев можеше по инерция да си изкара с неговите момчета и следващия цикъл, че и малко отгоре. И нямаше да е зле", започна пред Sportal.bg коментара си клубният шеф. 

Ето какво още каза по темата Венци Стефанов:

Младен Кръстаич е крак от маса! Говори някакви общи приказки. Въобще не съм убеден, че в националния отбор попадат най-добрите български футболисти. Спас Делев ли е най-добрият централен нападател на България? Илия Груев го използваме като защитник? Системата 3-5-2 докога ще я мъчим? Видно е, че не е подходяща за нас. Не е подходяща и за Славия, както се видя, но тук говорим за националния отбор. Марин Петков, нямам нищо против момчето, не може да се наложи в Левски, но е титуляр за България. И даже за него ще се избият мъжкият и младежкият национален отбор. Ябълката на раздора. Леле! Леле! Леле! С Албания ще гледам до първи техен гол - вкарат ли ни албанците, сменям канала. 

От години не спирам да говоря - вие, журналистите, изхабихте куп химикалки да записвате, че големият проблем пред българския футбол е, че не се дава шанс на нашите момчета. Футболният съюз трябва спешно да вземе мерки, като се приеме правило за минимум шестима българи на терена. Ти ако искаш вземи 30 аржентинци, но на терена да са поне шест наши момчета. Минимум!

Как въобще се допусна клубове като Берое и Ботев (Пловдив) да се напълнят с всякакви от кол и въже?! А от Стара Загора и Пловдив са тръгнали толкова много големи имена в българския футбол, люпилня на таланти! Срамота е, тъжно е! Ако все пак някой клуб иска да залага основно на чужденци, тогава да плаща такса. Лесно е. От години го говоря, удрял съм по масата, карал съм се с колегите от Футболния съюз, когато бях в Изпълкома. И нищо! 

Докато не започнат да играят основно българи в клубовете ни, националният отбор ще е слаб. Собствениците на клубове трябва малко да смекчат егото си и да погледнат на проблема сериозно. Познавам Киро Домусчиев и Гриша Ганчев, искам да ги попитам чрез вашия сайт: добре де, като сте пълни с чужденци, докъде го докарахте? Докога така? Колко още? Кога ще се спрете? Питам ги.

Гришата приключи рано-рано в Румъния още в средата на лятото. Киро пък сега се мотае нещо по третия турнир на УЕФА, който де факто е за шестите и седмите от силните първенства. Дал си торби с пари, имаш 20 чужденци и отгоре, за да си в третия турнир. И там стигаш до мач с някакви от Дания, които така те бият със седем гола, че ще ти държи дълго. 

А докъде стигнаха другите в Европа? ЦСКА 1948 стана трети в класирането, когато залагаше основно на българи. Сега къде е в класирането? Бързо-бързо приключиха в Европа. Левски се радваха нещо след равния с Айнтрахт, скачаха, викаха и после? После стана "Аривидерчи, рагаци!". Атаката им бразилска, а едно време бяха Гунди, Сашо Костов, Соколето, после Наско Сираков, Мишо Вълчев, Руси Гочев, Искренов. За какво говорим!

В Славия залагаме на българското. Взехме купата само с българи на терена и на скамейката. Станахме и трети след това. Сега пак ще се вдигнем, тези дето чакат да изпаднем да се успокоят малко. Има един филм "Мечтата на идиота" - да си го пуснат да го гледат. Славия няма да изпадне! 

Пак казвам - път на младите българи в клубовете. Талант има! Щом вкарваме два гола, при това красиви, на Германия, значи в тези деца има хляб. По-приятно ми е да гледам младежите от мъжете на Кръстаич. Има талантливи деца, същото се отнася и за момчетата на Данчо Петков.
Още по темата: общо новини по темата: 531
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
предишна страница [ 1/89 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Защо не погледнеш мястото във временното класиране къде се намира СлаБия и пак говори.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: