ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
С късен гол Марица загуби от съперника на Ботев за Купата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:26 / 09.10.2023Коментари (0)1006
© ПФК Марица
"Марица" загуби с 1:0 гостуването си на "Струмска слава" в мач от 13 кръг във Втора лига, който се игра на стадион "Христо Радованов" в Радомир. "Жълто-сините" допуснаха гол 4 минути преди края на срещата и така не успяха да вземат точки от негостоприемния стадион в Радомир, макар да заслужаваха поне една.

"Марица" не игра в оптимален състав, заради куп здравословни проблеми на състезатели от тима. Няколко основни фигури не взеха участие в срещата. Станислав Маламов е с вирусно заболяване, а Валери Домовчийски е контузен. Двамата останаха извън групата и изобщо не пътуваха с отбора. Илия Николов, Мартин Газиев и Олджай Алиев не са напълно възстановени и не взеха участие в мача, въпреки че бяха в групата за него. За сметка на това участие в мача взеха юношите Ангел Пеев, Емилео Макавеев, Божидар Шехов и десния бек Георги Вълков, като последния записа дебют в професионалния футбол.

Срещата започна с очакван натиск на домакините. Той донесе два опасни удара към вратата на Петър Начев. При първия Начев боксира, а при втория топката облиза горната част на напречната греда и излезе в аут. След 20-та минута пловдивчани поизравниха играта и започнаха да гледат по-уверено в предни позиции. В 27-та минута Свилен Щерев бе изведен срещу вратаря на домакините, но той го изпревари.

В 30-та минута капитанът на "Струмска слава" Борислав Николов засече центриране с глава, като ударът излезе в аут. Две минути по-късно Свилен Щерев с удар от въздуха не намери целта. В 37-та минута Щерев и Веселин Марчев комбинираха помежду си, а последният завърши добре долу до гредата, но вратарят Драгомир Петков изби в корнер. Три минути по-късно Щерев от дистанция стреля в аут. В 44-та минута Антонио Ласков от домакините засече с глава, пращайки топката покрай вратата.

Втората част започна равностойно, а пловдивчани не допуснаха продължителен натиск на домакините, макар да играха по-прибрано. Състезателите в синьо често създаваха суматоха в наказателното поле на пловдивчани чрез центрирания и остри пасове, но бранителите на "Марица" внимаваха и се справиха с помощта на Петър Начев. От своя страна "жълто-сините" също имаха своите шансове. Веселин Марчев стреля от средна дистанция в 50-та минута, но вратарят отрази. Илиян Йорданов също опита удар от дистанция, но бе неточен. В 60-та минута Свилен Щерев стреля от свободен удар, вратарят улови.

В тези минути бяха заменени Веселин Марчев, Свилен Щерев, Димитър Аврамов и Стефан Попов. Появилите се в игра юноши се представиха доста добре и оставиха хубави впечатления с играта си. Златният шанс за "Марица" дойде в 65-та минута. Божидар Шехов получи пас на скорост по левия фланг, напредна и центрира по земя вдясно, където Милен Танчев и Георги Трифонов нахлуваха сами срещу вратаря. Танчев не успя да засече бързата топка, а последвалия удар от втора позиция на Трифонов бе спасен от вече ориентиралия се в ситуацията вратар на домакините. Това бе и най-чистото положение в мача за пловдивският тим.

На отсрещната врата Борислав Николов отново бе неточен с удара си. На два пъти Мирослав Пушкаров блокираше с тяло опасни удари на домакините. В 77-та минута "жълто-сините" организираха бърза контра. Отново Божидар Шехов надбяга всички отляво, подаде към Емилео Макавеев, а той към Милен Танчев, който стреля, но стражът Петков се справи.

В 86-та минута влезлият през второто полувреме Марио Дилчовски успя да донесе победата на тима от Радомир. Той засече на втора греда с шпагат пропуснатата от негов съотборник топка и с удар отблизо отбеляза, написаха маричани в официалната си страница.
Още по темата: общо новини по темата: 138
07.05.2024
06.05.2024
02.05.2024
30.04.2024
30.04.2024
26.04.2024
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Извънредно: Трус във ФК Марица! Христо Христов напусна съвета на директорите!
Троен празник във футболен клуб Марица
Пловдивски футболист с първи гол в Литва, попадна и в отбора на кръга
Тъжен ден за пловдивския футбол! Марица изпадна от Втора лига
Бургазлия свири мач на Марица в четвъртък
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: